Žinomas dietų kūrėjas įvardijo vaisius, kurių nereikėtų valgyti tiems, kurie nori sulieknėti

Gydytojas, dietų 5:2 ir „Fast 800“ kūrėjas Michaelas Mosley, padėjęs sulieknėti milijonams žmonių, dalijasi patarimais, kaip numesti svorio. Jungtinėje Karalystėje žinomas svorio metimo ekspertas rekomenduoja atsisakyti kai kurių saldžių vaisių ir įvardijo užkandžius, kurie yra tinkami tiems, kurie laikosi dietos.

Gydytojas liekjėnantiems siūlo atsisakyti itin saldžių vaisių.<br> 123rf nuotr.
Gydytojas liekjėnantiems siūlo atsisakyti itin saldžių vaisių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 6:05 AM, atnaujinta May 23, 2022, 8:41 AM

Buvęs gydytojas ir laidų vedėjas, laikydamasis savo paties sukurtos mažai kalorijų, daug baltymų ir mažai cukraus turinčios dietos, numetė 9 kilogramus. Dabar jis yra Viduržemio jūros dietos ir trumpalaikio badavimo (vadinamojo protarpinio) gerbėjas.

Su savo komanda jis sudarė sąrašą maisto produktų, kuriuos gali valgyti dietos besilaikantys asmenys, norėdami greitai numesti svorio. 

Gydytojas rekomenduoja žmonėms pradėti dieną nuo kiaušinių, nes jie yra mažai kaloringi – vidutiniame kiaušinyje yra apie 63 kalorijos.

Valgant tokius maisto produktus, kaip riebi žuvis, krevetės, vištiena ir kalakutiena, gaunama daugiau baltymų, o vegetarams rekomenduojamos pupelės, riešutai ir sėklos, pieno produktai. Riešutuose yra daug riebalų, tačiau juose taip pat gausu baltymų, mineralų ir vitaminų.

M.Mosley nedraudžia riebalų ir siūlo valgyti, pavyzdžiui, riebų jogurtą, pagardintą sauja uogų. Tačiau norint numesti iki 6 kilogramų per tris savaites, kai kuriuos maisto produktus reikia apriboti arba jų atsisakyti.

Jis siūlo atsisakyti itin saldžių vaisių, tokių, kaip mangai, ananasai ir melionai, o vietoje jų rinktis uogas, kurios yra ne tokios saldžios, kaloringos ir turi daug skaidulų. O užklupus troškimui pasimėgauti tokiais skanėstais kaip ledai ar pyragas, besilaikantiems dietos ekspertas pataria vietoje to pasilepinti gabalėliu juodojo šokolado. 

M.Mosley apskritai pataria vengti užkandžiauti, bet jei jau renkatės ką užkrimsti tarp valgymų, tai turėtų būti tokie produktai kaip riešutai, sėklos, gabalėlis sūrio ar nekrakmolingos daržovės. 

Parengta pagal notinghampost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.