Per 12 savaičių – minus 12 kilogramų: alytiškė Raminta atskleidė, kaip jai tai pavyko

„Pasižiūrėjusi į senas savo pačios nuotraukas kas kartą pagalvoju, kad nebenoriu grįžti ten, kur buvau. Nė už ką. Todėl ir toliau noriu stengtis dėl savo savijautos ir išvaizdos“, – neslėpė alytiškė 33 m. Raminta.

 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Ramintos kūno pokyčiai per 12 savaičių.<br> Asmeninis albumas.
 Brigita Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
 Brigita Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 9:47 AM

Pakako vos 12 savaičių, kad psichologe dirbanti moteris vėl imtų džiaugtis tokia pat figūra, kaip ir prieš du gimdymus – už tai dėkinga Ispanijoje gyvenančiai ir nuotoliu tautietes konsultuojančiai trenerei Brigitai Petrulei.

– Kada pajutote poreikį keistis? Ar bandėte lieknėti savarankiškai? – paklausiau Ramintos.

– Poreikį keistis pajutau, kai po antrojo vaiko gimimo buvo praėję metai. Svoris nemažėjo, o tik augo, buvo labai sunku jį suvaldyti. Kai kreipiausi į Brigitą, svėriau 74 kg. Manau, kad man pačiai jo suvaldyti nepavyko, nes labai daug užkandžiaudavau kartu su vaiku, neturėjau žinių, kaip tinkamai maitintis ir sportuoti. Taip pat vis pasiteisindavau kad nėra laiko sportui, kad dabar svarbiausia pasirūpinti savo šeima, o savo poreikius nustumdavau į šalį.

Brigitą jau ilgokai sekiau instagrame ir su susižavėjimu stebėjau moterų pokyčius. Viskas atrodė neįtikėtinai gerai, kartais net būdavo sunku patikėti, kad toks rezultatas pasiektas per tokį trumpą laiką. Kreiptis į Brigitą paskatino ir pažįstama, kuri buvo jos klientė ir sėkmingai sulieknėjo. Svarsčiau apie pusę metų, šiek tiek dvejojau, ar pavyks. Turbūt stabdė daug nesėkmingų patirčių ir klaidingi įsitikinimai, neva po gimdymo jau nėra ko norėti, nebebus kaip buvo ir panašiai.

– Jeigu prieš tai laikėtės kitų dietų ir sporto programų, kuo išskirtinė buvo ši, padėjusi pasiekti tikslą ir palaikyti rezultatus iki šiol?

– Ši programa vienintelė, kurios pavyko laikytis taip ilgai. Manau, dėl to, kad mityba yra visiškai paprasta, man buvo nesunku ją pritaikyti savo gyvenime. Atradau nesudėtingų ir skanių patiekalų, kurie labai greitai pagaminami, o tai itin aktualu turint šeimą ir skubant.

Taip pat patiko, kad sporto intensyvumas buvo ne per didelis. Prieš tai sportuodavau ir pervargdavau, perdegdavau, trūkdavo energijos, sportas buvo chaotiškas. Taip pat labai didelis privalumas buvo sportas namų sąlygomis. Man, auginančiai du dažnai sergančius vaikus, buvo itin didelis privalumas tai, kad nereikia niekur važiuoti ir galėjau sportuoti kada noriu.

– Nuo ko prasidėjo pokyčiai ir kokie? Kaip teko keisti gyvenimo būdą, mitybą, įpročius?

– Man labai patiko, kad vos tik pradėjau dirbti su Brigita, ji skatino nelaukti pirmadienio ir pradėti laikytis tinkamos mitybos iš karto. Pradžioje buvo daug informacijos, bet pradėjus dirbti ir klausinėjant viskas pasidarė aiškiau. Pradėjau planuoti mitybą ir sportą, ko anksčiau beveik nedariau. Taip pat man sunkiai buvo įsivaizduojama, kaip galima keltis penktą ryto. Dabar tai man įprasta. Sportas ir maisto gaminimasis tapo prioritetu, o tvarkymasis kartais galėdavo ir palaukti.

– Kas buvo sunkiausia?

– Sunkiausia buvo iš pradžių gaminti maistą atskirai sau ir atskirai šeimai – vyrui ir dviem vaikams. Trūko ir šeimos palaikymo, tarkim, jie užsisakydavo picą vakare, o aš nevalgydavau. Teko stipriai patreniruoti savo valią. Bet ilgainiui ir jie pamėgo patiekalus, kuriuos aš gaminau sau. Tuomet tiesiog ėmiau gaminti didesnes porcijas.

Sunku kartais būdavo ir prisiversti sportuoti, kai tam nebuvo nuotaikos ar jėgų. Bet po sporto jausdavausi geriau, todėl nepasiduodavau.

Darbas per atstumą su trenere nekėlė sunkumų, nes visada galėjau jai rašyti ir klausti, kas neaišku. Taip pat filmavau, kaip atlieku pratimus. Gavau atsakymus į visus man kilusius klausimus.

– Kaip pasikeitė mityba – ką išbraukėte iš meniu, o ką įtraukėte? Ar nebijojote, kad teks valgyti gal ne taip skaniai, kaip iki tol?

– Pradėjau maitintis reguliariai, su 3–4 valandų tarpais, saikingai. Nustebino, kad daugelį mano mėgstamų patiekalų galėjau valgyti ir toliau pakeitus tam tikrus maisto produktus sveikesnėmis alternatyvomis.

Iš meniu išbraukiau greitą maistą, šaldytus produktus, traškučius, padažus. Įtraukiau daugiau daržovių, mityba tapo įvairesnė, nes gaminau pagal kitokius receptus. Valgyti pradėjau dar skaniau, nes viskas, ką išbandžiau, buvo skanu.

Nesitikėjau, kad sveika mityba gali būti ir skani. Pradėjau gamintis naminius padažus, naudoti įvairesnius prieskonius.

Daug skanių desertų, nuostabi granola. Pusryčiams mėgstamiausi sumuštiniai su skrudinta duona, varške ir kepintu bananu. Anksčiau nenaudojau migdolų miltų, retai kada vartodavau avinžirnius, pamėgau ir juos.

Turiu pasakyti, kad Brigitos programos dėka pagerėjo ir šeimos mitybos įpročiai. Beveik neužsisakome greito maisto į namus, valgome daugiau daržovių. Šeima labai pamėgo Brigitos desertus.

– Per kiek laiko pajutote pirmuosius pokyčius? Ar iš karto juos pastebėjo ir aplinkiniai?

– Pirmuosius pokyčius pajaučiau jau po kelių savaičių. Savijauta gerėjo, energijos atsirado daugiau, sumažėjo pilvo pūtimas. Pirmuosius išvaizdos pokyčius pamačiau maždaug po 4 savaičių. Aplinkiniai juos pastebėjo vėliau, maždaug po 6–8 savaičių.

Per 12 savaičių numečiau 12 kilogramų. Labai džiaugiausi ir iki šiol tuo džiaugiuosi.

Savijauta labai smarkiai pagerėjo, tapau energingesnė, labiau pasitikinti savimi, dingo pilvo pūtimas. Labai džiugino ir faktas, kad svoris grįžo į tokį, koks buvo prieš gimdymus, pagražėjo pilvas.

– Ar turėjote žalingų įpročių, kurių teko atsikratyti?

– Labai sumažinau alkoholio vartojimą.

– Kokių komplimentų esate išgirdusi?

– Kai kurie manęs nepažindavo gatvėje, sakė, kad išgražėjau, klausė, kaip man tai pavyko. Taip pat vadino „mažute“ arba „smulkute“, kas man buvo keista, nes niekad savęs tokia nelaikiau. Buvo smagu sulaukti tiek komplimentų ne tik iš artimiausios aplinkos, bet ir kolegų, savo vadovės, pažįstamų, giminaičių.

– Ar ir dabar tęsiate tai, ko išmokė Brigita? Ar daug laiko skiriate sportui?

– Taip, tęsiu. Sportuoju mažiausiai 3 kartus per savaitę sporto klube, stengiuosi judėti ir su šeima. Vakarais einame pasivaikščioti visi kartu. Mitybos įpročiai taip pat išliko, gaminuosi maistą pagal Brigitos receptus.

– Kaip jaučiatės matydama save tokią, kokia buvote prieš programą, lyginant su dabar?

– Vis dar pasižiūriu į tas nuotraukas ir pagalvoju, kad nebenoriu grįžti ten, kur buvau, nė už ką. Mane tai motyvuoja nuolat stengtis dėl savo savijautos ir išvaizdos.

– Ką patartumėte kmoterims, kurios nesiryžta pradėti keistis?

– Mažiau galvoti ir pradėti veikti jau dabar, nes tai geriausia investicija į save. Džiaugsitės puikia savijauta, energija, ir žinoma labiau pasitikėsite savimi.

Sporto ir mitybos režimas daro stebuklus

Trenerė Brigita Petrulė, turinti daugybę sekėjų savo siocialinėse paskyrose @brigita_petrule ir „Stay Fit with Petrule“, su kliente Raminta per nuotolį dirbo 12 savaičių.

„Kartu pasiekėme puikių rezultatų, labai didžiuojuosi ja, – neslėpė trenerė. – Praėjus metams po darbo kartu ji vis dar palaiko įgytus įpročius, turi savo režimą, prižiūri ir myli savo kūną.

Įpročių ir įsitikinimų pakeitimas lemia ilgalaikius arba net amžinus pokyčius mūsų gyvenime ir kūne.

Iš pradžių Raminta sportavo pagal programą, kuri buvo sudaryta ir skirta atlikti namuose. Džiugu, kad sustiprėjusi ir įgijusi pasitikėjimo ji pradėjo sportuoti ir sporto klube.

Per 12 savaičių programą jai pavyko atsikratyti 11 kg, liemens apimtis sumažėjo 17 cm, kūnas labai sustiprėjo, nes sumažėjo riebalų kiekį, padidėjo raumenų masė. Tad nuotraukose po programos matome stangrų ir stiprų kūną, ne tik sumažėjusias apimtis.

Programos metu ji buvo individualiai mokoma, kaip maitintis, kad galėtų valgyti ne tik sveikai, bet ir skaniai, ir tuo pačiu lieknėti, stiprėti ir siekti savo tikslo.

Paslaptis slypi paprastume ir režime. Kiekvienas žmogus gali pagerinti savo gyvenimo kokybę ir pasiekti daugiau vien tik skirdamas daugiau dėmesio savo kūnui.

Sporto ir mitybos režimas daro stebuklus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.