Šeimos pageidavimu – paprastas, purus ir labai skanus varškės apkepas

Šeimos pageidavimu iškepiau šį apkepą. Paprastas, purus ir labai skanus. 

 Varškės apkepas su uogomis.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
 Varškės apkepas su uogomis.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jul 9, 2017, 12:29 PM, atnaujinta Jul 5, 2022, 3:40 PM

Nors viršus truputį įtrūko, skoniui tai tikrai nepakenkė. 

Uogas galite rinktis pagal skonį. Aš turėjau šaldytų gervuogių, todėl apkepą kepiau su jomis. 

Varškės apkepas su uogomis

Reikės ( 20 cm torto formai): 

  • 200 g gervuogių (šaldytų ar šviežių),
  • 500 g kreminės varškės,
  • 5 (M dydžio) kiaušinių,
  • 75 g cukraus,
  • 1 pak. (8 g) vanilinio cukraus ar šiek tiek vanilės aromato,
  • 75 g minkšto sviesto,
  • 80 g manų kruopų.

Kaip gaminti

Gervuoges atšildykite, nuvarvinkite, jei šviežios, nuplaukite ir nusausinkite. 

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

Baltymus išplakite su cukrumi iki standumo.

Trynius, sviestą ir vanilę išplakite iki purios masės, tada sudėkite varškę su manais ir dar 1 min. paplakite. Galiausiai suberkite gervuoges ir atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. 

Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite sviestu ar aliejumi (šonus irgi), supilkite varškės masę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. 

Išjunkite orkaitę ir palikite apkepą dar joje pastovėti apie 15-20 min., o jau tada išimkite, supjaustykite ir tiekite su grietine, padažu ar trintomis uogomis. 

Skanaus!

Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.