Tikrai galite sumaišyti visą puodą ir patiekti ant gausiai vaišėmis nukloto stalo, arba galite paserviruoti į mažas salotines ir patiekti kaip užkandį.
Tikrai skanu ir sotu.
Bulvių ir batatų mišrainė
Mišrainei (6 porcijoms užkandžiui) reikės:
- 2 nemažų batatų (saldžiųjų bulvių),
- 5 nemažų bulvių,
- 1 puodelio majonezo,
- 1 svogūno,
- 1 v. š. cukraus,
- 1 v. š. baltojo vyno acto,
- druskos, pipirų.
Išvirkite bulves, batatus. Pasirinkite, kaip patogiau: išvirti bulves, batatus ir tada supjaustyti atvėsusias kubeliais arba supjaustyti bulves, batatus kubeliais ir išvirti (aš rinkausi pastarąjį).
Svogūną smulkiai supjaustykite.
Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, cukrų, vyno actą, smulkintą svogūną, druską, pipirus, paragaukite, ar pastarųjų užtenka.
Sumaišykite kubeliais pjaustytas bulves ir batatus su paruoštu padažu.
Dėkite į indelius ir patiekite.