Purus varškės apkepas su persikais. Paprasta ir labai gardu

Tai paprastas, purus ir labai skanus apkepas.

Varškės apkepas su persikais.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Varškės apkepas su persikais.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Oct 11, 2017, 10:02 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 5:26 PM

Reikės (produktai nurodyti 22-24 cm. skersmens kepimo formai): 

  • 500 g kreminės varškės,
  • 5 (M dydžio) kiaušinių, 
  • 100 g manų, 
  • 60 ml pieno,
  • 100 g cukraus,
  • trupučio druskos,
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros),
  • vanilės aromato,
  • 500 g konservuotų persikų. 

Gaminame

Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti, po to supjaustyti griežinėliais.

Baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti su druska iki standžių putų. 

Trynius, sviestą, cukrų, vanilę išplakti iki purios masės, pilti pieną, sudėti varškę, berti manus ir dar trumpai paplakti. Po to atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus ir persikų griežinėlius (2 puseles pasilikti). 

Paruoštą masę supilti į išteptą sviestu kepimo formą, ant viršaus išdėlioti likusius persikus. 

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. 

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.