Korėjietiškai raugintos daržovės: paruošti nesunku, o nauda – begalinė

Kimčiai – tradicinis korėjiečių virtuvės užkandis. Tai fermentuotos, kitaip – raugintos daržovės, kuriose itin gausu fermentų, padedančių virškinti, taip pat gerųjų bakterijų – probiotikų, itin palankiai veikiančių žarnyno veiklą.

 Korėjietiškai fermentuotos daržovės.<br> G.Gum nuotr.
 Korėjietiškai fermentuotos daržovės.<br> G.Gum nuotr.
 Korėjietiškai fermentuotos daržovės.<br> G.Gum nuotr.
 Korėjietiškai fermentuotos daržovės.<br> G.Gum nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gražina Gum, sveikos gyvensenos receptų, mitybos programų, knygų, grazinagum.lt autorė

2018-11-26 11:16, atnaujinta 2022-11-21 19:20

Tinkamai fermentuotos daržovės gydo organizmą, neleidžia kauptis toksinams ir šalina juos, todėl sergame mažiau ir rečiau.

Gerosios bakterijos ir fermentai ne tik gerina žarnyno veiklą, bet ir dalyvauja kraujo valymo procesuose, padeda sureguliuoti svorį, suteikia energijos, normalizuoja kūno pH, padeda pašalinti teršalus, todėl fermentuoti produktai yra būtina kiekvienos detoksikacijos programos dalis.

Reguliariai vartodami tokius produktus pastebėsite, kad pagerėjo imuninė sistema, virškinimas.

Geriausių rezultatų pasieksite įtraukę fermentuotus produktus į kasdienį valgiaraštį: dėkite jų į salotas, sriubas, vartokite kaip garnyrą. Fermentuotas maistas itin dera ir yra gerai virškinamas su krakmolingais ir baltyminiais produktais.

Beje, dar vienas privalumas – reguliarus fermentų vartojimas padės kontroliuoti saldumynų potraukį, jūs visada jausitės sotūs, tad sumažės apetitas.

Korėjietiškai raugintos daržovės

Reikės:

• kopūsto galvos,

• poros morkų,

• baltojo ridiko,

• kaliaropės.

Užpilui:

• baltojo ridiko,

• medaus,

• aitriosios paprikos,

• imbiero,

• kario,

• juodųjų pipirų,

• česnakų,

• druskos,

• kalendrų,

• kuminų.

Baltagūžį kopūstą supjaustykite, sumaigykite su druska. Vienai galvai kopūsto prireiks maždaug valgomojo šaukšto druskos. Padaužykite mediniu grūstuvu – dėl to kopūstai greičiau suminkštės.

Gabaliukais supjaustykite kaliaropę, burokine tarka sutarkuokite porą morkų. Vieną baltąjį ridiką sutarkuokite šiaudeliais. Visas daržoves sumaišykite ir dar kartą padaužykite mediniu grūstuvu.

Užpilui į trintuvą dėkite keletą baltojo ridiko gabalėlių, porą džiovintų aitriųjų paprikų ankščių, porą česnako skiltelių, imbiero šaknies, šaukštelį juodųjų pipirų, šaukštą medaus, po arbatinį šaukštelį kario, maltų kalendrų ir maltų kuminų, pilkite pusę stiklinės vandens ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

Šią masę užpilkite ant daržovių ir dar kartą gerai išmaišykite.

Uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje. Po trijų parų daržoves galima valgyti.

Daugiau receptų – Gražina Gum“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.