EUROLYGA 2023

Tempą diktavusi E. Balčiūnaitė: „Neplanavau bėgti priekyje, bet taip gavosi“

Berlyne tęsiasi kova Europos lengvosios atletikos čempionate dėl patekimų į finalą. Trečiadienio vakarą bėgikė Eglė Balčiūnaitė bandė pratęsti savo sėkmingą pasirodymą, bet 800 metrų rungties pusfinalyje trasoje sugaišo 2 min. 4,6 sek. ir užėmė 15-ąją vietą. Finale varžysis aštuonios greičiausios bėgikės.

E.Balčiūnaitė pusfinalyje liko 15-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
E.Balčiūnaitė pusfinalyje liko 15-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt iš Berlyno

Aug 8, 2018, 9:56 PM, atnaujinta Aug 8, 2018, 10:10 PM

29-erių sportininkė nuo pat pirmųjų metrų laikėsi rikiuotės priekyje ir savo pozicijas užleido tik likus 100 metrų iki finišo.

Iš karto po varžybų pabaigos bėgikė teigė, kad šiandienos taktika nebuvo sėkminga.

„Yra kaip yra. Priimu rezultatą kaip gerą patirtį. Šiandien nesu tokia stipri, kad gale turėčiau gerą sprintą. Iš tikrųjų aš neplanavau bėgti priekyje, tiesiog taip gavosi, kad mes su sportininke iš Jungtinės Karalystės atsidūrėme lyderių pozicijose ir aš bėgau savo tempu, o kitos bėgikės laikėsi už manęs. Aišku, kitą kartą reikės kažką keisti“, – įspūdžiais dalinosi E.Balčiūnaitė.

Bėgikė pripažino, kad dėl savo pasirodymo Europos čempionate apima dviprasmiški jausmai: „Žinant mano sudėtingą sezoną, tai viskas super. Patekau į pusfinalį, tai vienas geresnių rezultatų senojo žemyno pirmenybėse. Žodžiu, yra ir negatyvo, ir pozityvo. Bet tikiu, kad bus dar ir geresnių startų.“

E.Balčiūnaitė užsiminė, kad apie Tokijo olimpines žaidynes dar anksti galvoti, tačiau dar čia, Berlyne, gali tekti kartu su komandos draugėmis bėgti 4 po 400 metrų estafetėje.

Į finalą geriausiu laiku pateko prancūzė Renelle Lamote (1 min. 59,44 sek.). Trečia liko ir taip pat į finalą pateko Lenkijos atstovė Anna Sabat, kuri distanciją įveikė per 2 min. 0,32 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.