83 tūkst. mokesčių mokėtojų nepateikė pajamų deklaracijos

Iki šiol 83 tūkst. mokesčių mokėtojų nepateikė pajamų deklaracijos, nors privalėjo tai padaryti. Nuo pirmadienio Valstybinė mokesčių inspekcija gyventojams, už praėjusius metus nepateikusiems Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijų, siųs priminimus tai padaryti.

Mokesčių mokėtojams, kurie privalėjo, bet nedeklaravo savo pajamų iki gegužės 2 d., už mokestinių prievolių nevykdymą laiku skaičiuojami delspinigiai, jiems gresia administracinė atsakomybė.<br>P. Lileikis.
Mokesčių mokėtojams, kurie privalėjo, bet nedeklaravo savo pajamų iki gegužės 2 d., už mokestinių prievolių nevykdymą laiku skaičiuojami delspinigiai, jiems gresia administracinė atsakomybė.<br>P. Lileikis.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2012, 3:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:49 AM

Pasak VMI viršininko pavaduotojos Vilmos Vildžiūnaitės, didžiąją dalį nepateikusiųjų GPM deklaracijų sudaro gyventojai, pasinaudoję didesniu nei priklauso neapmokestinamuoju pajamų dydžiu. „Tarp nepateikusiųjų yra nemažai tokių, kurie vykdė individualią veiklą pagal pažymą arba buvo išsiėmę verslo liudijimą, arba pardavė nekilnojamąjį turtą neišlaikę nuosavybėje trejus metus ar penkerius metus, jei turtas buvo įsigytas nuo 2011 metų“, - sako V. Vildžiūnaitė.

Mokesčių mokėtojams, kurie privalėjo, bet nedeklaravo savo pajamų iki gegužės 2 d., už mokestinių prievolių nevykdymą laiku skaičiuojami delspinigiai, jiems gresia administracinė atsakomybė.

Pajamas šiemet deklaravo beveik 807 tūkst. mokesčių mokėtojų, iš jų 93 proc. tai darė naudodamiesi VMI Elektroninio deklaravimo sistema (EDS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.