Geriausias pasaulio dangoraižis. Jis iš tiesų įspūdingas

220 dangoraižių iškilo pasaulyje 2011 metais. Tačiau geriausias iš jų garsaus architekto Franko Gehry kūrinys – savo išraiškingu nerūdijančio plieno fasadu papuošęs ir taip išraiškingą Niujorko Manheteno siluetą. „8 Spruce Street in New York City“ arba „New York by Gehry“ – pirmasis šio architekto dangoraižis. Jis pelnė kasmetinį „Emporis“ dangoraižių apdovanojimą, praneša businessinsider.com.

Franko Gehry kūrinyssavo išraiškingu nerūdijančio plieno fasadu papuošė ir taip išraiškingą Niujorko Manheteno siluetą.<br>New York by Gehry
Franko Gehry kūrinyssavo išraiškingu nerūdijančio plieno fasadu papuošė ir taip išraiškingą Niujorko Manheteno siluetą.<br>New York by Gehry
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2012, 1:59 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:06 PM

Dangoraižis stovi Niujorko finansiniame rajone netoli Bruklino tilto. 76 aukštų 265 metrų aukščio pastate yra baseinas su stikliniu stogu, su terasa septintajame aukšte, pramogų kambarys, nedidelis kino teatras, biblioteka ir ligoninė. Tai 12 pagal aukštį gyvenamasis pastatas pasaulyje.

Parengė Saulius Jarmalis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.