Interjero dizainerę užbūrė klientai iš provincijos

„Žymiai smagiau dirbti su klientais iš provincijos nei su didmiesčių gyventojais“, - įsitikino vilnietė interjerų dizainerė Šarūnė Degutytė-Šaltenė. Namus ji jau sukūrė šeimoms iš Rokiškio, Tauragės, Alytaus, Širvintų.

Kaip širvintiškiai užsakovai ją surado, vilnietė dizainerė net nesidomėjo.<br>Š. Degutytė-Šaltenė
Kaip širvintiškiai užsakovai ją surado, vilnietė dizainerė net nesidomėjo.<br>Š. Degutytė-Šaltenė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-04 19:23, atnaujinta 2018-03-12 14:49

Pastarajame, vos 40 kilometrų nuo sostinės nutolusiame miestelyje, Šarūnė dirbo metus - vidutinio amžiaus šeimai įrengė 168 kvadratinių metrų ploto namą.

„Užsakovai manimi pasitikėjo ir leido nevaržomai kurti, - džiaugėsi moteris. - Bet tai tikrai nereiškia, kad jie nežinojo, ko patys nori. Priešingai, visus sprendimus aptarėme kartu. Kiekvieną savo sumanymą turėdavau pagrįsti. Žodžiu, buvome komanda.“

Po pirmųjų susitikimų buvo išgryninta būsimo interjero stilistika bei nuspręsta, kad labiausiai šeimininkams tinkamas modernus interjeras - paprasta, detalėmis neperkrauta aplinka.

Širvintiškiai savo namuose norėjo kuo daugiau originalių sprendimų. Todėl renkantis apšvietimą, Šarūnė pirmiausia pasiūlė LED diodų šviestuvus - tai ne tik ekonomiškas pasirinkimas, bet ir galimybė sukurti netikėčiausius šviesos srautus kiekvienoje namo zonoje.

Sukirtus su užsakovais rankomis, visi šviestuvai buvo pagaminti specialiai šiam būstui.

Kurdama ir projektuodama kitas interjero detales, Š. Degutytė-Šaltenė taip pat stengėsi likti originali. Įdomiausiu sprendimu ji laiko abu namo aukštus jungiančius išskirtinio dizaino laiptus, kurių voratinklio raštas buvo perkeltas ir ant virtuvinių spintelių.

Ar skiriasi darbo įkainiai - provincijoje, ir, pavyzdžiui, sostinėje?

„Ne. Kaina nepriklauso nei nuo interjero stiliaus, nei nuo namo dydžio ar miesto, kuriame jis yra“, - patikino Šarūnė.

Visi jos klientai iš mažesnių miestų - sėkmingi verslininkai, turintys savo įmones, todėl galintys pasisamdyti kokį tik nori dizainerį. Tačiau kiekvieną kartą pradėjus dirbti, Šarūnę pakeri šių žmonių nuoširdumas.

Nors visi jie turtingi ir įtakingi, nepamiršta vilnietei įdėti medaus stiklainį ar naminio kumpio gabalėlį.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė '12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą  lrytas.lt skaitytojai galės kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.