Mokesčių patikrinimai Jungtinėje Karalystėje

Daugeliui Didžiojoje Britanijoje gyvenančių ir verslą turinčių lietuvių iškyla klausimas, kaip tvarkyti kompanijos buhalteriją, kaip sutvarkyti mokesčius ir deklaruoti savo pajamas, bei ką daryti gavus laišką iš „HM Revenue & Customs“.

Daugiau nuotraukų (1)

europlius.com

Jun 4, 2013, 2:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:22 PM

Laiškai, kurie prasideda sakiniu, jog „HM Revenue & Customs“ dėkoja už jūsų pajamų deklaraciją ir praneša, kad ketina patikrinti jūsų mokesčius, yra labai svarbūs.

„Thank you for your Tax Return… I am writing to tell you that I intend to enquire this return. Each year we enquire into some tax returns to check that they are correct, or because we need further information to understand the figures. We want to make sure you pay the right amount of tax, not too little, not too much“.

Kai gaunate tokį laišką, tai nėra ketinimas tikrinti, tai jau jūsų deklaruotų pajamų patikrinimas.

Labai svarbu laiku sureaguoti į tokį laišką ir neatidėlioti jo vėlesniam laikui ar visai išmesti.

Patikrinimo priežastys

„Investigation“ (t.y. patikrinimo) priežastys nėra skelbiamos viešai, tai yra slapta „HM Revenue & Customs“ informacija.

„Business Help Uk“ ilgai domėjosi, analizavo, o ilgametė darbo patirtis padėjo atrasti keletą priežasčių, dėl kurių įvyksta pajamų deklaracijos patikrinimas.

Štai keletas iš jų:

• Nuostolis

Jei jūs dirbote nuostolingai, tai reiškia, kad jums nereikės mokėti mokesčių, bet „HM Revenue & Customs“ kyla klausimas: iš ko jūs tada visus metus gyvenote?

• Per didelės išlaidos

Per didelės išlaidos verčia „HM Revenue & Customs“ abejoti, ar jūs sąžiningai deklaravote savo išlaidas. Jie lygina jūsų išlaidas su apyvarta. Didelis skirtumas tarp apyvartos ir išlaidų kelia nepasitikėjimą, o tai gali būti patikrinimo priežastis.

• Sumažėjusi apyvarta

Sumažėjusi apyvarta „HM Revenue & Customs“ gali sukelti įtarimų, kad jūs nerodote visų savo pajamų, bandote jas nuslėpti.

• Mažos pajamos

Mažos pajamos verčia abejoti, ar jums užtenka tokių pajamų pragyventi.

• Pirmoji deklaracija

„HM Revenue & Customs“ tiki, kad žmonės, pradėję dirbti kaip laisvai samdomi darbuotojai (self–employed), savo pirmoje deklaracijoje gali padaryti klaidų dėl informacijos stokos, ir tai gali būti patikrinimo priežastis.

Yra daug priežasčių, dėl kurių „HM Revenue & Customs“ gali patikrinti jūsų pajamų deklaraciją.

Jeigu gavote „HM Revenue & Customs“ laišką, tai reiškia, kad esate įtraukti į mokesčių patikrinimą, galite kreiptis į „Business Help Uk“ ir gausite konsultaciją šiuo klausimu. Telefonas - 01708706142 arba rašykite el. paštu: info@bhukgroup.com

Ką „HM Revenue & Customs“ žino apie mane?

Kai prasideda tyrimas, „HM Revenue & Customs“ jau turi surinkusi informaciją, kurią ruošiasi panaudoti jūsų pajamų deklaracijos patikrinime.

„HM Revenue & Customs“ informacijos bazėje yra visi duomenys apie jūsų darbus per PAYE (pay as you earn). „HM Revenue & Customs“ gali naudotis šia informacija, nepriklausomai nuo to, kiek darbo vietų buvo pakeista per metus.

Jeigu turite pajamų, nuomodami savo nekilnojamąjį turtą per agentūrą, tai „HM Revenue & Customs“ žino apie tai, nes pagal įstatymą, agentai privalo informuoti „HM Revenue & Customs“ apie jūsų pajamas.

Įsigijote nekilnojamojo turto? „HM Revenue & Customs“ žino apie tai, nes jie gali prieiti prie duomenų bazės, kurioje saugomi jūsų sumokėti „Stamp Duty“ mokesčiai.

„HM Revenue & Customs“ turi informacijos apie banko palūkanas, kurias bankas jums išmoka.

„HM Revenue & Customs“ gali pasidomėti, kas registruotas ir gyvena jūsų adresu. Ši informacija yra saugoma „Electoral Roll“ duomenų bazėje.

„HM Revenue & Customs“ gali naudotis informacija iš prekybos centrų: pvz. „Tesco“ turi informacijos apie jūsų išleidžiamus pinigus parduotuvėse, degalinėse.

„HM Revenue & Customs“ gali pareikalauti ir panaudoti informaciją iš „Transport for London“ apie „Oyster“ kortelės naudojimą: kur važiavote, kokiu Londono transportu naudojotės, ir t.t.

Slaptos Mokesčių inspekcijos komandos

„HM Revenue & Customs“ (Mokesčių inspekcijos komandos) oficialiai buvo įkurtos 2003 metais. „HM Revenue & Customs“ stengiasi išaiškinti asmenis, kurie nuslepia savo pajamas ir klaidingai deklaruoja savo mokesčius.

Nuo 2003 metų šios komandos pradėjo 30 tūkst. tyrimų. „HM Revenue & Customs“ oficialiais duomenimis, tai atnešė 145 milijonus svarų į valstybės biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą