7 patarimai, kaip įmonės darbuotojus paversti vieninga komanda

„Anksčiau gerais vadovais buvo vadinami egocentriški ir charizmatiški žmonės. Laikai keičiasi – šiandien puikiais vadovais yra tie, kurie pasitiki savo personalu ir suteikia jiems laisvę veikti ir įnešti savo indėlį į įmonės veiklą“, - sako vienu įdomiausių pasaulio verslininku vadinamas JAV milijonierius Blake Mycoskie.

Nebijokite pasitikėti praktikantais. Dažnai jie į tai atsilieps tokia darbo etika ir tokiu entuziazmu, kad pranoks jūsų lūkesčius.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Nebijokite pasitikėti praktikantais. Dažnai jie į tai atsilieps tokia darbo etika ir tokiu entuziazmu, kad pranoks jūsų lūkesčius.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-18 17:18, atnaujinta 2018-03-02 22:33

Ką daryti, kad darbuotojai dirbtų naudingai ir didžiuotųsi savo įmone? B. Mycoskie neseniai Lietuvoje išleistoje knygoje „Pradėkite kažką svarbaus“ pataria, kaip motyvuoti darbuotojus ir ugdyti pasitikėjimą įmone.

Šiuo metu jis vadovauja daugiau nei 200 darbuotojų kolektyvui, kuris veikia tiksliai kaip šveicariškas laikrodis. Bendravimo su darbuotojais sėkmės receptais jis dalijasi knygoje „Pradėkite kažką svarbaus“.

1. Atvirai kalbėkitės su savo darbuotojais. Savo darbuotojus girkite viešai, o peikite asmeniškai. Jei kuris nors darbuotojas padarys klaidą, taip ir pasakykite jam asmeniškai. Netylėkite. Jei savo darbuotojus kritikuosite sąžiningai ir konstruktyviai, jie jausis smagiau, galėdami pasitikėti jumis.

2. Nebijokite rodyti savo emocijų. Kalbėdami su savo darbuotojais būkite emocingi, tik saikingai. Nėra reikalo apsimesti šaltu ir abejingu. Jei atskleisite savo tikrąjį veidą, tai būsite daug realesnis jus supantiems žmonėms. Žinoma, galite rodyti savo džiaugsmą ir pasitenkinimą, bet tinkamu momentu nebijokite atvirai parodyti ir savo silpnumo, nusivylimo, skausmo.

3. Suteikite darbuotojams sprendimų priėmimo laisvę. Vis daugiau vadovų dirba nuotoliniu būdu ar su komandomis, išsibarsčiusiomis po visą šalį ar net po visą pasaulį. Tokiu atveju darbuotojams patariama suteikti autonomiškumo.

4. Visa komanda – vieninga. Niekada nepamirškite, kad kuo geriau darbuotojai jausis savo darbo vietose, tuo geresni bus jūsų rezultatai. Vienas iš darbuotojų motyvavimo būdų yra užtikrinimas, kad visa komanda būtų vieninga. Kai visa komanda dirba išvien ir pastangas nukreipia ta pačia kryptimi, jos narių pasitikėjimas savimi labai padidėja.

5. Kurkite kūrybiško bendradarbiavimo aplinką. Šiandien sėkmingais vadovais tampa tie, kurie puoselėja tarpusavio pasitikėjimą, duoda kitiems tiek, kiek tik gali. Tie, kurie kuria ne įnirtingos konkurencijos, o kūrybiško bendradarbiavimo aplinką. Vadovai kuria lojalius darbuotojus, labiau prisirišusius prie savo kompanijos ir jos misijos, negu prie savo asmeninių karjerų. Svarbu, kad visi komandos nariai kuo geriau išnaudotų savo sugebėjimus.

6. Pripažinkite savo klaidas. Tai vienas iš svarbiausių pasitikėjimo įmone kūrimo veiksnių. Kiekviename darbe jūs (kaip ir bet kas kitas) klaidų neišvengsite. Ir tai yra gerai! Klaidos gali būti vienas iš svarbiausių organizacijos augimo priežasčių. Į klaidas žvelkite ne kaip į pažangos stabdžius, o kaip į galimybes didinti pasitikėjimą savo organizacijoje. Taip neigiamus dalykus paversite teigiamais.

7. Pasitikėkite praktikantais. Jei pasamdote tinkamus praktikantus, elkitės su jais kaip su atsakingais darbuotojais, o ne kaip su kavos nešiotojais. Daugumoje kompanijų praktikantai tik nešioja kavą ir pluša prie dokumentų kopijavimo aparato. Jei pasitikėsite žmonėmis, tai dažnai jie į tai atsilieps tokia darbo etika ir tokiu entuziazmu, kad pranoks jūsų lūkesčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.