Pinigų magija: kiek iliuzionistui D.Copperfieldui trūksta iki milijardo

Pažiūrėjus į visame pasaulyje garsaus mago iš JAV Davido Copperfieldo turtus susidaro įspūdis, kad šis žmogus ne tik geba pradanginti traukinį, bet ir daro stebuklus su savo banko sąskaitomis. Iliuzionistas rekordines sumas surenka už pasirodymus. Be kita ko, jis gali pasigirti sėkminga investicija į nekilnojamąjį turtą Bahamuose ir sunkiai įkainojama unikalia magijos triukų rekvizitų kolekcija.

D.Copperfieldas per pasirodymą Lietuvoje 2004-aisiais.<br>P.Lileikio nuotr.
D.Copperfieldas per pasirodymą Lietuvoje 2004-aisiais.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 9:12 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:30 AM

Per tris karjeros dešimtmečius 57-erių artistas sukaupė 800 mln. JAV dolerių turto. Kai tiek esi sukaupęs, iki milijardo, rodos – tik vienas žingsnis. Bet dėl to D.Copperfieldas per daug sau galvos nekvaršina. „Aš tiesiog daug dirbu. Visa kita eina savo keliu“, - sako jis.

D.Copperfieldas jau trylika metų Las Vegase (JAV) rengia savo pasirodymus, keliauja po pasaulį savo rankų miklumą demonstruodamas reginių ištroškusiems žiūrovams, filmuoja televizijos laidas, kolekcionuoja magijos antikvariatą ir perka nekilnojamąjį turtą.

Magas į „Guinness“ rekordų knygą įrašytas vienuolika kartų. Vienas jų buvo dėl to, kad iliuzionistas į savo solinius pasirodymus yra pardavęs daugiausia bilietų istorijoje. Netgi dainininkai Michaelas Jacksonas ir Elvis Presly negalėjo pasigirti už pasirodymus surinkę 4 mlrd. JAV dolerių.

1996 metais D.Copperfieldo surengtas pasirodymas „Dreams and Nightmares“ iki šių dienų išsaugojo rekordininko vardą. Tokį titulą šou užsitarnavo dėl to, kad į jį Brodvėjuje per savaitę buvo parduota daugiausia bilietų. Pasirodydamas su šia programa magas per pirmąsias penkias savaites uždirbo daugiau nei 6 mln. JAV dolerių.

Iliuzionisto finansinės sėkmės varikliu tapo pasirodymas „MGM Grand Hotel & Casino“ Las Vegase. Sunku patikėti, tačiau čia D.Copperfieldas pasirodo tris kartus per dieną, septynias dienas per savaitę ir 42 savaites per metus, rašo forbes.ru. Už bilietus per metus magas susirenka 50 mln. JAV dolerių. O kur dar pajamos už atributiką.

Iki metų pabaigos D.Copperfieldas ketina parengti naują pasirodymą, kuriame vyraus Juros periodo parko dvasia. Jau gaminama atributika – marškinėliai, žaisliukais ir knygos vaikams. Visą pasirengimo procesą kontroliuoja pats D.Copperfieldas – be agentų ir vadybininkų.

Iliuzionistas turi didžiausią pasaulyje magijos rekvizito kolekciją. Jo privačiame muziejuje ir bibliotekoje – 150 tūkst. eksponatų ir antikvarinių knygų. Tiesa, 3,7 tūkst. kvadratinių metrų plote, skirtame kolekcijai, apsilankyti gali toli gražu ne kiekvienas smalsuolis: tik jo kolegos iliuzionistai, istorikai ir mokslininkai, aktoriai, draugai ir kartais – žurnalistai.

Kad kolekciją surinktų, restauruotų ir įrengtų saugyklą jis išleido ne mažiau nei 200 mln. JAV dolerių. Kai kuriais vertinimais, dabar kolekcijos vertė gali siekti 500 mln. JAV dolerių. Kolekcijoje yra tokių eksponatų, kaip 1943 m. „Oskarų“ statulėlė, gauta už filmo „Kasablanka“ režisūrą – ją D.Copperfieldas įsigijo už 232 tūkst. JAV dolerių 2003-aisiais.

Magui turtus krauna ir nekilnojamasis turtas. Las Vegase D.Copperfieldas su žmona ir trejų metų dukrele gyvena liukso tipo penthause „Skyloft“ ir nuomoja dvarą netoli žaidimų sostinės centro.

Be to, jam priklauso 11 salų Bahamose. Ta salyno dalis, kurioje yra D.Copperfieldo archipelagas, vadinama Copperfieldo įlanka. Artistas nekilnojamąjį turtą čia superka nuo 2000-ųjų pradžios, kai įsigijo stambiausią ir geriausiai išvystytą rajono salą Muša-Kei. Anot D.Copperfieldo, šią vietovę jis pasirinko visiškai atsitiktinai - tiesiog ant gaublio brėžė linijas, o jos susikirto ties Muša Kei sala.

61 hektaro ploto pirkinys iliuzionistui atsiėjo 55 mln. JAV dolerių. Sandoris prasidėjo 2006-aisiais, tačiau dėl teismų su ankstesniu salos savininku viskas užsitęsė ketverius metus. Pamažu į D.Copperfieldo nuosavybę perėjo ir dešimt greta buvusių mažesnių salų. Galiausiai artistas išleido dar apie 40 mln. JAV dolerių.

Visas mago salas aptarnauja 30 darbuotojų. Mokytos papūgos valo paplūdimius, pakrantėje atidarytas kino teatras tiems, kurie pageidauja filmą žiūrėti neišlipdami iš automobilio, o baldai į pagrindinį dvarą suvežti iš viso pasaulio.

„Aš į salas aš sudėjau visas magijos žinias“, - pasakoja D.Copperfieldas. Jo komanda iš Las Vegaso atvykėliams Muša Kei saloje organizuoja šnipų žaidimą pagal romano apie Jamesą Bondą motyvus.

D.Copperfieldas su šeima Bahamuose praleidžia apie dešimt savaičių per metus. Kai jo čia nėra, magui priklausančias salas nuomoja milijardieriai – Bilas Gatesas ir Sergėjus Brinas. Už vieną naktį jie D.Copperfiledui sumoka nuo 37,5 tūkst. JAV dolerių.

Vienoje Bahamų apskričių, Eksumoje, solidžiausias sandoris pastaruoju metu buvo įvykdytas 2009-aisiais, kai vienas imamų už 1,4 kvadratinio kilometro salą sumokėjo 100 mln. JAV dolerių.

Nekilnojamojo turto ekspertai spėja, kad Muša Kei salą šiandien būtų galima parduoti už 50 ar netgi 70 mln. JAV dolerių, rašo forbes.ru.

D.Copperfieldo penthausas Niujorke yra Manhetene, greta Centrinio parko. Keturių aukštų apartamentuose – daugiau nei 900 kvadratinių metrų gyvenamojo ploto ir apie 550 kvadratinių metrų sodo ant stogo terasos. Čia – 18 kambarių, baseinas ir didžiuliai langai su vaizdu į parką. Už visa tai iliuzionistas 1997-aisiais sumokėjo 7,4 mln. JAV dolerių. Šiandien, ekspertų vertinimu, šis nekilnojamasis turtas vertas 60 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.