Dėl „Lufthansa“ pilotų streiko jau atšaukta 700 skrydžių

Trečiadienį pradėjus didžiausios Vokietijos oro linijų bendrovės „Lufthansa“ pilotams trijų dienų streiką, bendrovė jau buvo priversta atšaukti apie 700 skrydžių. Daugiausiai sumaišties kyla Frankfurte, kur ir įsikūrusi „Lufthansa“ – iš čia ketvirtadienį bei penktadienį vargu ar išskris šimtai mieste vykusios milžiniškos apšvietimo sektoriui skirtos mugės dalyvių. Apie tai praneša dienraštis „The New York Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-03 09:54, atnaujinta 2018-02-14 22:15

Nors vežėja nurodo, kad Frankfurto ir Miuncheno oro uostuose kol kas gana ramu, nes jau kelias dienas ji siunčia keleiviams įspėjimus apie atšauktus skrydžius. Tiesa, manoma, kad iš viso darbuotojų veiklos nutraukimas per tris dienas paveiks 425 tūkst. keleivių planus. „Lufthansa“ mano, kad po trečiadienį atšauktų maršrutų, dar 1,2 tūkst. skrydžių neįvyks ketvirtadienį.

„Lufthansa“, antra pagal dydį Europos vežėja po „Ryanair“, nurodo bilietus iš anksto rezervavusiems keleiviams išsiuntusi daugiau kaip 200 tūkst. trumpųjų žinučių ar elektroninių laiškų ir įspėjusi juos dėl streiko. Tūkstančiai keleivių taip pat susisiekė su bendrove dėl konsultacijų po interneto puslapyje pateikto atšaukiamų skrydžių sąrašo.

Frankfurto oro uosto atstovas spaudai Robertas Payne'as nurodo, kad trečiadienį buvo atšaukta maždaug 700 į ar iš Vokietijos vykdomų skrydžių, t.y. išskrido tik pusė paprastai šiomis savaitės dienomis aptarnaujamų lėktuvų. Jis nurodo, kad oro uoste užstrigusiems keleiviams paruošti gultai ir kiti patogumai, jei jiems netikėtai tektų nakvoti terminaluose, tačiau jis teigia, kad oro uoste susidariusios eilės ir žmonių grupės nebuvo didelės. Pasamdytas ir papildomas personalas Frankfurto bei Miuncheno oro uostuose – darbuotojai pagelbės keleiviams kilus sunkumų.

„Lufthansa“ atstovas spaudai Martinas Rieckenas nurodo, kad daugiausiai sunkumų vežėjai sukėlė iš anksto, t.y. anksčiau kaip prieš 48 valandas, apie streiką neįspėję pilotai, todėl įmonė turėjo gana nedaug laiko keleiviams informuoti. Jis džiaugėsi, kad rezervuodami bilietus daugelis klientų palieka savo kontaktinius duomenis, todėl netikėtu atveju juos informuoti tampa lengviau.

Iš viso per tris streiko dienas vežėjai gali tekti atšaukti beveik 3,8 tūkst. skrydžių. Tiesa, kitas „Lufthansa“ atstovas spaudai Helmutas Tolksdorfas tikisi, kad profesinė, pilotus vienijanti, sąjunga „Vereinigung Cockpit“ derybas su valdyba pratęs anksčiau, nei streikas baigsis, todėl galbūt protesto akcija baigtųsi anksčiau nei planuota.

Derybos trunka jau kelis mėnesius: sąjunga ir vežėja nesutaria dėl galimo pilotų atlyginimų didinimo bei kompensacijų anksčiau į pensiją išėjusiems darbuotojams. Šiuo metu pilotų atlyginimas per metus siekia 181 tūkst. eurų – raginama šią suma didinti bent 10 proc., nors „Lufthansa“ atstovai sutinka vos su didinimu 5 proc. Savo ruožtu oro linijų bendrovė nori didinti minimalų atitarnautą pilotų amžių nuo 58 iki 61 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.