Prabangus, bet nebrangus Joninių šventinis stalas

Joninės neatsiejamos nuo draugiško pasisėdėjimo prie laužo ir šašlykų kepimo. Tačiau jei jas švenčiate sodyboje, kur turite galimybę maistą pasiruošti virtuvėje, o paskui iškepti lauke – nuostabu. Tai leis šiek tiek paimprovizuoti ir kūrybiškiau pažvelgti į šventinį Joninių stalą. Ne paslaptis, kad kuo didesnė draugų kompanija, tuo įvairesnis visų skonis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:08 PM

Todėl prekybos tinklo „IKI“ specialistai dalinasi mėsos patiekalų mėgėjams, vegetarams ir veganams receptais.

Prabangus, bet ne brangus

„Joninės – tai šventė, kuri suburia draugus ir artimuosius. Raskite šiek tiek laiko ir paruoškite prabangų, bet svarbiausia – nebrangų šventinį Joninių stalą“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. Prekybos tinklas „IKI” valdo du privačius prekinius ženklus, norintiems taupyti. Tad A. Petraitis maisto produktus šventiniam stalui pataria rinktis iš „IKI“ ir „CENTO“ prekių linijų.

Mėsos gerbėjams vietoje šašlyko – viščiukai grilyje

„Viščiukai grilyje – sotus ir kvapnus pagrindinis Joninių patiekalas. Tai – puiki alternatyva lietuvių pamėgtiems šašlykams. Tad norintiems pasimėgauti lauke kepta mėsa ir sočiai pavalgyti tai bus puikus pasirinkimas“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Ingredientai (4 porcijos): viščiukai broileriai (2 vnt.), citrinos (2 vnt.), džiovinti čiobreliai ir džiovinti rozmarinai (po 1 arbatinį šaukštelį), juodieji pipirai (2 arbatiniai šaukšteliai), druska (pagal skonį).

Paruošimas: 1.Viščiukus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir pasūdykite. 2.Puseles sudėkite į aliuminio skardeles, skirtas griliui ir kepkite apie 20 min. vis pašlakstydami išsiskyrusiomis sultimis. 3.Atskirame indelyje sumaišykite prieskonius. 4.Apverskite viščiukus ir apibarstykite juos žolelėmis. Ir dar kepkite apie 10 min., palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.

5.Viščiukų puseles sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinų sultimis.

Šiam patiekalui neišleisite daug, jei rinksitės „CENTO“ prekės ženklu pažymėtus produktus: viščiukus broilerius, prieskonius.

Vegetarams – keptas varškės sūris

„Naujai atgimęs lietuviškas varškės sūris puikiai tiks ne tik vegetarams nustebinti. Jis gali būti ir sotus užkandis. Kepdamas su prieskoniais sūris įgauna žolelių skonių ir aromatų prisotinto skonio, tampa minkštas ir sultingas“, – teigia „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Ingredientai: varškės sūris (1 vnt.), alyvuogių aliejus (1 valgomasis šaukštas), pomidorai (1 vnt.), česnakas ( 1 skiltelė), prieskoninės žolelės (čiobreliai, rozmarinai, bazilikai – pagal skonį sūriui apibarstyti), druska ir pipirai.

Paruošimas: 1.Aptepkite varškės sūrį alyvuogių aliejumi ir dėkite ant išskleistos folijos.

2.Apibarstykite vieną sūrio pusę prieskoninėmis žolelėmis, smulkintu česnaku, pagardinkite druska ir pipirais. Atsargiai apverskite ir tą patį padarykite su kita sūrio puse.

3.Ant sūrio viršutinės dalies dailiai išdėliokite pjaustyti pomidoro skilteles, apibarstykite jas bazilikais ir druska.

4.Suvyniokite sūrį į foliją ir dėkite ant kepimo grotelių (taip pat galima kepti ir orkaitėje). Orkaitėje kepti rekomenduojama apie 30-40 min., kol ant kepimo grotelių kepimo laikas gali sumažėti perpus. Prieš baigiant kepti, sūriui suminkštėjus, praskleiskite foliją ir leiskite sūrio viršui pakepti.

Šiam patiekalui pagaminti neprireiks daug laiko ir lėšų mat pagrindinį ingredientą – varškės sūrį – galima rinktis iš prekės ženklo „IKI“ linijos, kuri pasižymi mažesne kaina, nebrangių prieskonių gausu „CENTO“ prekės ženklo šeimoje.

Veganams – paprikų krepšeliai

„Paprikų krepšeliai – sultingas ir sotus sprendimas jei jūsų draugų kompanijoje yra žmonių, nevartojančių gyvūninės kilmės produktų. Žinoma, šis patiekalas patiks ir visiems kitiems svečiams, mėgstantiems daržovių patiekalus, o kepimas ant grilio šiai kompozicijai suteiks ypatingo skonio ir aromatų“, – teigia prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Ingredientai (8 porcijos): raudonieji svogūnai (1 vnt.), cukinijos (1 vnt.), vyšniniai pomidorai (16 vnt.), juodosios alyvuogės be kauliukų (16 vnt.), bazilikas (1 pund.), alyvuogių aliejus (1 valgomasis šaukštas), raudonosios saldžiosios paprikos (4 vnt.), druska ir pipirai (pagal skonį).

Paruošimas:

1.Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite jauną cukiniją. Sumaišykite su pomidorais, alyvuogėmis ir bazilikų lapeliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, apšlakstykite aliejumi.

2.Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas.

3.Į paprikų puseles-krepšelius prikraukite įdaro ir suvyniokite į foliją.

4.Kepkite 15-20 min. lauko kepsninėje ant grotelių.

Ir paskutinis patarimas: neapsiimkite visų ruošos darbų tik sau. Pasidalinkite maisto gaminimo darbais su draugais ir šeimos nariais bei nebijokite improvizuoti. Juk kartu gaminti smagiau. Skanaus!

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su reklamos užsakovais. Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su publikacijos teiginiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.