Sumažėjo kelių, už kuriuos mokamas kelių naudotojo mokestis

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašė įsakymą, pagal kurį už važiavimą Vilniaus pietiniu aplinkkeliu (kelias A19), daugiausia naudojamu vietos susisiekimui, nereikės mokėti kelių naudotojo mokesčio. Šiuo įsakymu taip pat nustatyta, kad kelių naudotojo mokesčio vinjetę bus galima pasikeisti pardavus transporto priemonę ne tik užsienio šalių, bet ir Lietuvos fiziniams ar juridiniams asmenims.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:06 AM

„Nuo šiol, pardavus transporto priemones, jų savininkams ar vairuotojams bus paprasčiau pasikeisti vinjetę, nes nebebus reikalaujama valstybės įmonės „Regitra" pažymos, - sako susisiekimo ministras R.Sinkevičius. - Tiesa, siekiant išvengti piktnaudžiavimo, bus būtina pateikti ne tik vinjetės kontrolinį kuponą, bet ir jo pagrindinę dalį."

Naudotojo mokestis (vinjetė) mokamas už naudojimąsi aukščiausios kategorijos magistraliniais keliais. Surinktos lėšos yra vienas Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo šaltinių. Per metus jos sudaro apie 160 mln. Lt.

Susisiekimo ministerija ateityje planuoja tobulinti šio mokesčio surinkimo sistemą - naudotojo mokestį bus galima sumokėti elektroniniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.