Rašomas ir juodasis scenarijus Rusijai - jos ekonomikos žlugimas

Buvęs Rusijos finansų ministras ir ministras pirmininkas, dabar vienas iš Rusijos respublikonų – liaudies laisvės partijos pirmininkų ir aktyvus opozicionierius Vladimiro Putino valdžiai Michailas Kasjanovas yra įsitikinęs, kad Vakarų sankcijos, naftos kainų kritimas ir bendroji ekonominė krizė susilpnins V.Putino režimą.

Panašu, kad netrukus daliai paprastų rusų vakarienės metu beliks tenkintis tik degtine, kurios Rusijoje netrūksta net ir užgriuvus didžiausioms bėdoms.<br>123rf nuotr.
Panašu, kad netrukus daliai paprastų rusų vakarienės metu beliks tenkintis tik degtine, kurios Rusijoje netrūksta net ir užgriuvus didžiausioms bėdoms.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 11:09 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:52 AM

Apie tai jis pareiškė Vokietijos žurnalui „Focus“.

Pasak M.Kasjanovo, Vakarų sankcijos nukreiptos ne prieš paprastus Rusijos žmones, o prieš išteklių bazę, kuri įgalina V.Putiną valdyti šalį.

Jo nuomone, jeigu dabartinės sankcijos nebus atšauktos ir toliau kris naftos kainos, finansinių išteklių Kremliui pakaks pusmečiui. O jeigu šios prognozės išsipildys, šalyje galima laukti pirmalaikių rinkimų į Dūmą ir naujo prezidento, mano politikas.

„Putinas jau gelbėja „Rosneft“ valstybės biudžeto lėšomis, vėliau jam teks gelbėti ir kitus koncernus. Todėl reikės spausdinti pinigus. O tai reiškia infliaciją, rublio kurso kritimą, pragyvenimo lygio kritimą. Aš manau, kad socialinė ekonominė katastrofa įvyks po metų“, - įsitikinęs buvęs premjeras. – Visiškai įmanoma, kad tai reikš galą Putino sistemai“.

„Galbūt, sistemą galima pakeisti, surengti pirmalaikius rinkimus į Dūmą ir atlikti kardinalius pakeitimus valdžios struktūrose“, - dar turi vilties M.Kasjanovas.

Politikas ragina Vakarų valstybes nesilpninti sankcijų Kremliui. Pasak jo, Vakarų sankcijos buvo įvestos ne Rusijos žmonių gyvenimui pabloginti, o tam, kad iš Putino būtų atimti tie ištekliai, kurie įgalina jį valdyti šalį.

Opozicionierius mano, kad Vakarų spaudimas V.Putinui turi būti ir toliau palaikomas iki pat tol, kol Ukrainoje nebeliks nė vieno Rusijos kariškio. Čia jis nemato jokių kompromisų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.