Vokiečiai pirmieji pasveikino „Švyturį“ laimėjus auksą

Uostamiesčio aludarių verdamas „Švyturio Ekstra“ įvertintas aukso medaliu lagerio kategorijoje ir pripažintas geriausiu Dortmunder stiliaus alumi Europoje. „Pasaulio alaus apdovanojimuose“ aklo ragavimo atrankoje lietuviškas „Švyturio Ekstra“ varžėsi su šio alaus virimo tradicijas puoselėjančiais vokiečiais ir pralenkė net jų gaminius, nepaisant to, kad pastarieji šį alų verda jau beveik 150 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Jankus

Oct 24, 2014, 8:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 9:19 PM

„Geras balansas, ilgai išliekantis skonis, priimtinas kartumas“, – išvadą apie „Švyturio Ekstra“ pateikė konkurso komisija.

Iškart po konkurso rezultatų paskelbimo, pirmieji savo kolegas iš Klaipėdos su aukso medaliu pasveikino Vokietijos „Holsten“ ir „Lubz“ daryklų aludariai. „Sveikiname vyriausiąją „Švyturio“ aludarę Džuljetą Armonienę ir visą „Švyturio“ daryklos komandą su apdovanojimu. Džuljeta ir jos komanda tikrai yra išskirtiniai šio lagerio gamintojai, tad nenuostabu, kad jie yra geresni už daugelį varžovų net ir Vokietijoje“, – „Ekstros“ kūrėjų komandą sveikino „Holsten-Brauerei AG“ vyriausiasis aludaris Olaf Rauschenbac.

„Džiaugiuosi, kad mus įvertina ne už tai, kokią pakuotę siūlome, bet už tai, kokį skonį sukuriame. Virdami „Ekstrą“ mes siekiame užtikrinti, kad alaus mėgėjus pasiektų tik aukščiausios kokybės gėrimas. Tad negailime nieko – nei darbo, nei žaliavų. „Ekstrai“ naudojame tik aukščiausios kokybės salyklą ir jo dedame daugiau nei iš tiesų reikia 5.2 stiprumo alui. Taip siekiame, kad šis alus įgytų daugiau skonio ir kūno“, – apie „Ekstrą“ alų pasakoja „Švyturio“ vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė.

Vokietijos aludarių laiške įvertinami „Švyturio“ aludarių nuopelnai daugiau kaip dešimtmetį išlaikant aukščiausią „Ekstros“ kokybę, apie kurią liudija šiam alui suteikti visi aukščiausi pasaulio aludarystės konkursų apdovanojimai. Vokiečių aludariai nutarė pakviesti „Švyturio“ vyriausiąją aludarę į savo daryklą tam, kad ji pasidalintų savo patirtimi su kolegomis. „Mes norėtume, kad Džuljeta Armonienė atvyktų į mūsų daryklą ir pasidalintų jau dešimt metų trunkančia jos sėkmingos aludarystės praktika ir atsidavimu vokiškoms aludarystės tradicijoms“, – lūkesčiais dalinasi O. Rauschenbac.

Dortmunder stiliaus alus pradėtas virti Vokietijos mieste Dortmunde beveik prieš 150 metų – šią unikalią šviesiojo lagerio rūšį vokiečių aludariams padėjo sukurti lengvas Pilzeno salyklas ir kilmingi apyniai. Tradicinis šio stiliaus alus – gelsvos auksinės spalvos ir balansuoto kartumo.

Tarptautinė konkurso „Pasaulio alaus apdovanojimai“ žiuri išrinko geriausias alaus rūšis kiekvienoje kategorijoje. Šiemet konkursui buvo pateikta beveik 700 alaus rūšių iš daugiau nei 30 valstybių, o komisija gėrimus vertino akluoju būdu keturių turų sistemoje. Kiekvieno stiliaus kategorijoje alūs apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos medaliais.

Solidi apdovanojimų kolekcija

„Švyturio Ekstra“ yra užkopęs į patį aukščiausią pasaulio aludarių olimpą – šiam alui 2012 m. suteiktas prestižiškiausių pasaulinių alaus varžybų – Pasaulio alaus taurės („World Beer Cup“) – aukso medalis. Tuomet „Švyturio Ekstra“ aukso medaliu apdovanotas Dortmundo stiliaus lagerio kategorijoje. Šis uostamiesčio meistrų verdamas alus yra laimėjęs „Pasaulio alaus taurės“ sidabrą, „Pasaulio alaus pirmenybių“ Čikagoje auksą ir daug kitų tarptautinių apdovanojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.