Skambiais žodžiais pagarsėjęs V.Kaikaris atidaro Žagarės pieninę

Skaistgirio žemės ūkio

Verslininkas V.Kaikaris.<br>R.Neverbicko nuotr.
Verslininkas V.Kaikaris.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:13 AM

Pagrindinis akcininkas verslininkas Vilius Kaikaris šią gamyklą įvardina kaip ginklą, kuriuo galės pasinaudoti konkurencinėje kovoje.

Naujos įmonės pajėgumas leis perdirbti 240 tonų žaliavinio pieno per parą, kai Lietuvoje per dieną primelžiama apie 3 tūkst. tonų.

Skaistgirio bendrovėje yra ir viena iš didžiausių bei moderniausių Lietuvos karvių fermų, kurios projektinis pajėgumas – 2 tūkst. melžiamų karvių. Visose bendrovėse, kurios priklauso V.Kaikariui ir susijusiems asmenims, bendras laikomų karvių skaičius – 4 tūkst. ir ši grupė viena didžiausių pieno gamintojų srityje.

Verslininkas tvirtino, kad turėdami gamyklą nebepriklausys nuo perdirbėjų malonės, o uždarbis priklausys tik nuo to, kaip sugebės grumtis mažmeninės prekybos rinkoje.

Kiek kainavo pieno perdirbimo įmonė, dar tiksliai nesuskaičiuota. Projektinė vertė buvo 10 mln. eurų, tačiau pirminę sąmatą pavyko šiek tiek sumažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.