Geroji vasaros naujiena – mažinamos ledų kainos

Vis daugiau pirkėjų neaplenkia ledų šaldytuvų ir gaiviųjų gėrimų lentynų. Gegužės pabaigoje–birželio pradžioje gerokai šoktelėjo ledų pardavimas, daugiau nupirkta ir vaisvandenių, rodo prekybos tinklo „Iki“ pardavimo rodikliai. Prognozuojama, kad šį, itin šiltą, vasaros savaitgalį jie ir toliau kils.

Vienas prekybos centrų šią vasarą nutarė atpiginti tam tikrus ledus.<br>V.Balkūno nuotr.
Vienas prekybos centrų šią vasarą nutarė atpiginti tam tikrus ledus.<br>V.Balkūno nuotr.
Vienas prekybos centrų šią vasarą nutarė atpiginti tam tikrus ledus.<br>V.Balkūno nuotr.
Vienas prekybos centrų šią vasarą nutarė atpiginti tam tikrus ledus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 6, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 2:01 AM

Porcijomis supakuotų ledų šiemet gegužės pabaigoje–birželio pradžioje parduota 50 proc., o dėžutėmis – ketvirtadaliu daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Beveik trečdaliu birželio pirmosiomis dienomis ūgtelėjo ir gaiviųjų gėrimų pardavimas. Prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovo Andriaus Petraičio teigimu, vasariškų prekių, tokių kaip ledai, vaisvandeniai, pardavimo augimą lėmė ne tik šiltėjantis oras, vasaros ilgesys, bet ir palankios kainos: „Kainas mažiname savo iniciatyva, reaguodami į rinkos pokyčius bei siekdami pirkėjams pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Šiemet, palyginti su pernai, kai kurių vaisvandenių kainos mažėjo 5–10 proc., penktadaliu pigo ir tam tikrų ledų kainos.“

Šią vasarą lyderių pozicijų neužleidžia kolos, citrinų, apelsinų skonio vaisvandeniai. Taip pat populiarūs tiek gazuotas, tiek negazuotas natūralus mineralinis vanduo.

Dažniausiai pirkėjai renkasi arba dideles vandens talpas – 1,5 l, arba mažas – 0,5 l.

Ledų pardavimo lyderis – privataus prekių ženklo „Cento“ ledai vafliniuose puodeliuose. Šie ledai lyderio pozicijos neužleidžia jau kuris laikas. Mėgstami ir šokoladiniai bei gaivūs vaisiniai ledai ant pagaliuko.

Prognozuojama, kad šį savaitgalį žadami vasariškai karšti orai dar labiau kilstels ledų ir gaiviųjų gėrimų pardavimą. „Esame pasiruošę pirkėjų antplūdžiui prie ledų šaldytuvų. Manome, kad išsilaikant vasariškiems orams išsilaikys ir saldžių vasariškų prekių pardavimas“, – sakė A.Petraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.