Prezidentė: „Graikija nėra sąžininga savo žmonėms“

Prezidentė Dalia

„Ištempti šalį iš bėdos galima tik tada, kai tą pati šalis supranta, realiai vertina savo situaciją ir nori iš jos išbristi“, – kalbėjo prezidentė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Ištempti šalį iš bėdos galima tik tada, kai tą pati šalis supranta, realiai vertina savo situaciją ir nori iš jos išbristi“, – kalbėjo prezidentė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:00 PM

Prieš išvykdama į neeilinį euro zonos šalių vadovų tarybos posėdį, D.Grybauskaitė teigė, kad klausimai liepos 5 d. vykusiam referendumui buvo suformuluoti tikintis tik vieno atsakymo.

„Tai išties nėra sąžiningas kalbėjimas su savo žmonėmis. Ir būtent to mes, Europos Sąjungos šalių vadovai, pasigendame. Negalima meluoti savo žmonėms, norint žinoti jų nuomonę, reikia sakyti visą tiesą ir, svarbiausia, jos teigiamas ir neigiamas pasekmes“, – kalbėjo šalies vadovė.

Pasak prezidentės, vadovų taryba Briuselyje antradienį yra pasirengusi išklausyti Graikijos premjerą Alexį Tsiprą ir įvertinti jo norą prisiimti atsakomybę už tolesnį Atėnų finansinį likimą. D.Grybauskaitės teigimu, nenorint laikytis griežtų euro zonos taisyklių dėl fiskalinio tvarumo, Graikijai paliekamas atviras kelias bent trumpuoju laikotarpiu įsivesti kitokią valiutą ir ieškoti savarankiškų būdų tarptautinėms skoloms apmokėti.

„Ištempti šalį iš bėdos galima tik tada, kai tą pati šalis supranta, realiai vertina savo situaciją ir nori iš jos išbristi“, – kalbėjo prezidentė.

Prieš neeilinę euro zonos vadovų ir finansų ministrų tarybos posėdį Europos Komisijos (EK) vadovas Jeanas-Claude Junckeris teigė nenorįs, kad Graikija trauktųsi iš euro zonos. Per savo pirmąjį viešą Graikijos referendumo rezultatų įvertinimą Ž.K.Junckeris pareiškė, kad ES ir toliau sieks, jog derybos su Graikija būtų atnaujintos, tačiau pabrėžė, kad Graikijos premjerui „metas prieiti prie dalyko esmės, aiškiai išdėstyti, ką reiškia sekmadienio referendumo rezultatai“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.