Ledų pardavėjai verslą planuoja pagal orų prognozes

Liepos pradžia ledus gaminančioms bendrovėms buvo itin įtempta: palyginti su praėjusiais metais, jų paklausa išaugo 30–40 procentų. Įmonės priverstos dirbti net keturiomis pamainomis. Valgomieji ledai šį mėnesį visose parduotuvėse tapo paklausiausia preke, rašo „Lietuvos rytas“.

Ledų gamybos aparatai juos gaminančiose Lietuvos įmonėse pastaruoju metu turi dirbti kone be perstojo.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Ledų gamybos aparatai juos gaminančiose Lietuvos įmonėse pastaruoju metu turi dirbti kone be perstojo.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

2015-07-10 05:00, atnaujinta 2017-10-27 02:52

„Kai kuriuose regionuose liepą jie populiaresni nei vanduo ir gaivieji gėrimai. Pirmąją liepos savaitę mūsų prekybos tinkle parduota net pustrečio milijono porcijų“, – teigė „Maxima LT“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė.

Lietuviškiems – pirmenybė

Palyginti su pernykščiu šventiniu savaitgaliu, šiemet ledų pardavimas šiame tinkle išaugo trečdaliu.

„Norfos“ atstovas Darius Ryliškis irgi džiaugėsi net 40 procentų šoktelėjusiu ledų pardavimu. Šiuose prekybos centruose pirkėjai gali rasti iki 70 rūšių ledų.

Prekybininkai pastebėjo, kad pirkėjai mieliau renkasi lietuvių gamintojų produkciją, bet kartais išbando ir užsieninius, kurių pasirinkimas irgi nemažas.

Šiuo metu populiariausi vafliniuose puodeliuose grietininiai vaniliniai ledai ir plombyras, o vaikų mėgstamiausi – ant pagaliuko.

Stebi orų prognozes

Kad įtiktų pirkėjams, prekybininkai nuolat stebi ir orų prognozes. Išgirdę apie artėjančius karščius jie gamintojams pateikia gerokai daugiau užsakymų.

Jų antplūdžio sulaukė ir bendrovei „Rivona“ priklausanti Alytaus pieninė.

Prieš trejus metus atnaujintame ledų ceche trimis pamainomis visą parą triūsia 18 žmonių, per parą pagaminantys daugiau kaip 60 tūkstančių porcijų 20 rūšių ledų. Pernai įmonė gamino dvylikos, o pirmaisiais metais – tik šešių rūšių ledus.

Naujų skonių ir sudėties ledus vietos technologams padeda kurti specialistai iš Vokietijos laboratorijų.

„Alytiškiai gali pasigirti, kad jų ledai vieni iš nedaugelio Lietuvoje gaminami tik iš natūralaus pieno, be jokių augalinių riebalų.

Todėl tokie ledai sėkmingai skinasi kelia vartotojų link ne tik mūsų šalyje, bet ir Latvijoje bei Olandijoje“, – teigė D.Ryliškis.

Vertina ir diabetikai

Jau beveik dvidešimt metų ledų mėgėjams žinoma Kėdainių bendrovės „Vikeda“ produkcija – irgi tik iš natūralaus šviežio pieno. Įmonė taip pat kasmet papildo asortimentą naujomis rūšimis.

Atsigręžta ir į alergiškus bei cukriniu diabetu sergančius vartotojus: čia gaminami ledai be laktozės ir be cukraus.

„Karštuoju metu smarkiai išaugus ledų vartojimui ir užsakymams iš prekybos tinklų, bendrovė dirba keturiomis pamainomis.

Dabar ledus gaminame vidaus ir užsienio rinkoms, o žiemą – daugiau eksportui“, – pasakojo „Vikedos“ komercijos vadovė Agnė Lukoševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.