Girta sulaikyta „Air Baltic“ lėktuvo įgula nuteista kalėti

Pirmadienį Norvegijos

Teismas nuteisė Oslo oro uoste sulaikytus Latvijos aviacijos bendrovės „Air Baltic“ lėktuvo įgulos narius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Teismas nuteisė Oslo oro uoste sulaikytus Latvijos aviacijos bendrovės „Air Baltic“ lėktuvo įgulos narius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 5:59 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:38 AM

Antrasis pilotas nuteistas šešis mėnesius kalėti, dvi stiuardesės už grotų praleis 60 ir 45 dienas. Lėktuvo kapitonas liks suimtas iki rugsėjo 17 d., kada įvyks jo teismas.

Iš keturių sulaikytų „Air Baltic“ įgulos narių antrojo piloto kraujyje alkoholio koncentracija buvo didžiausia – 1,35 promilės. Teisme lakūnas prisipažino, kad įgula vartojo alkoholį likus mažiau kaip 8 valandoms iki skrydžio.

Užsakomuoju reisu į Kretą turėjusio skristi orlaivio įgula buvo sulaikyta rugpjūčio 8-osios rytą. Alkoholio kiekis piloto, antrojo piloto ir dviejų stiuardesių kraujyje viršijo leidžiamas 0,2 promilės.

Įgulos nariai prisipažino vartoję alkoholį ir atvykę į darbą neblaivūs. 50 metų pilotas teisme pareiškė, jog tai buvo klaida, kuri „sugadino jo šeimos ateitį“.

Įgula turėjo lėktuvu „Boeing 737“ nuskraidinti į Kretą 109 turistus iš Norvegijos.

Apie tai, kad lakūnai ir stiuardesės išvakarėse gėrė, oro uostą informavo viešbučio darbuotojai, todėl prieš skrydį buvo atliktas įgulos patikrinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.