„Moody's“: G20 grupės ekonomikoms toli iki ikikrizinio lygio

Tarptautinės reitingų

Kalbama ir apie dar vieną ekonominę situaciją neigiamai veikiantį faktorių: išlikusią „Graikijos pasitraukimo iš euro zonos grėsmę“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kalbama ir apie dar vieną ekonominę situaciją neigiamai veikiantį faktorių: išlikusią „Graikijos pasitraukimo iš euro zonos grėsmę“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 12:11 AM

Naujienų agentūros „Bloomberg“ paviešintoje ataskaitoje teigiama, kad bendrasis G20 grupei priklausančių ekonomikų augimas per visą laikotarpį iki pat 2019 metų pabaigos kasmet vidutiniškai sieks po 3 proc. Toks rodiklis 0,5 proc. žemesnis nei 2007 metais registruoti duomenys.

„Moody's“ ekspertai mano, kad pasaulinę ekonomiką „užsitęsus bendrajam apdirbamosios pramonės aktyvumo susilpnėjimui žemyn traukia dar ir Kinijos ūkio augimo tempų kritimas bei nepalankios demografinės tendencijos“. Taip pat kalbama ir apie dar vieną ekonominę situaciją neigiamai veikiantį faktorių: išlikusią „Graikijos pasitraukimo iš euro zonos grėsmę“.

„Moody's“ analitikų manymu, teigiamą „JAV ir, kiek mažesniu mastu, Japonijos bei euro zonos šalių ekonomikų atsigavimo“ poveikį iš dalies sumažins „besitęsiantis Kinijos augimo tempų nuosmukis, Lotynų Amerikos (regione) stebima lėta ūkio plėtra ar net jo susitraukimas“. Naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenimis, „Moody's“ specialistai taip pat ateityje prognozuoja „Rusijos ekonomikos stabilizaciją, bet ne greitą jos atsigavimą“.

Tarptautinė reitingų agentūra savo ankstesnes Kinijos ekonomikos augimo prognozes palieka nepakitusias. Specialistų duomenimis, šiemet rodiklis sieks 6,8 proc., tiesa, artėjant prie dešimtmečio pabaigos, susitrauks iki 6 proc. „Moody's“ taip pat nurodo, kad neseniai įvykdyta juanio devalvacija „nesuteiks rimto poveikio“ antrosios pagal dydį pasaulio ekonomikos BVP augimui, be to, toks žingsnis „kelia nerimą“ dėl tolesnės Kinijos plėtros.

Kalbėdami apie galimus naftos kainų pokyčius, „Moody's“ specialistai nurodo, kad antrąjį šių metų pusmetį jos „praktiškai nepasikeis“, tiesa, 2016 metų pradžioje ims pamažu augti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.