Renovacijos pamokos – už broką statybininkai moka brangiai

Renovuojamo daugiabučio Girelės g. 2A Jonavoje statybos vadovui už prastą darbų kokybę ir padarytus pažeidimus skirta 115 eurų administracinė bauda. Be to, šio vadovo veikla tam tikrame statybos sektoriuje gali būti priverstinai sustabdyta, jeigu taip nuspręs atestaciją atliekantis Statybos produkcijos sertifikavimo centras (SPSC), kuris Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) prašymu įvertins jo padarytus pažeidimus.

Pagaliau statybininkų daromas brokas nebeprasprūsta pro inspektorių akis.<br>P.Mantauto nuotr.
Pagaliau statybininkų daromas brokas nebeprasprūsta pro inspektorių akis.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:38 PM

Pagal VTPSI pateiktą informaciją SPSC taip pat spręs, ar sustabdyti ir šį vadovą paskirusios bendrovės „Verslo bitė“, kuri renovuoja minėtąjį daugiabutį, veiklą.

„Tai įsimintina pamoka, kad aplaidumas brangiai kainuoja. Visų pirma rangovo įmonė patirs nemažai nuostolių renovacijos darbų trūkumams ištaisyti. Jau nekalbant apie grėsmę ir statybos vadovui, ir rangovui netekti atestato, – sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė. – Naivu tikėtis, kad renovacijos broko nepastebės mūsų statybos inspektoriai“.

Pirmą kartą šį statybos vadovą VTPSI pareigūnai nubaudė šiemet kovą, kai nustatė, kad minėtojo daugiabučio fasadas apšiltintas nekokybiškai.

Liepos mėnesį statybos valstybinės priežiūros inspektoriai vėl patikrino šį namą ir vėl nustatė pažeidimų – netinkamai buvo įrengti šilumos ir vėjo izoliaciniai sluoksniai. Trūkumus nurodyta ištaisyti iki rugsėjo. Šį privalomąjį nurodymą statybininkai dabar vykdo – darbai atliekami pagal numatytą technologiją.

Be minėtųjų pažeidimų, statybos inspektoriai nustatė ir stogo atnaujinimo darbų broko. Bituminė hidroizoliacinė danga ant ventiliacijos šachtų ir kaminėlių užleista neteisingai, kai kurios šios dangos juostų siūlės prastai sulydytos. Tai dar kartą parodė, kad statinio statybos vadovas prastai kontroliuoja, kaip atliekami darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.