M.Saakašvilis į Odesą vilioja pigių skrydžių kompanijas

Naujajam Odesos gubernatoriui, buvusiam Gruzijos prezidentui Michailui Saakašviliui nepatiko kaina, kurią jam teko mokėti už skrydį iš Kijevo į jo valdomą miestą. Todėl miesto administracija jau pradėjo derybas su pigių skrydžių kompanijomis „Ryanair“ ir „Wizz Air“ dėl skrydžių į šį Ukrainos miestą, esantį prie jūros.

Odesos oro uostas žada priimti pigių skrydžių kompanijas.
Odesos oro uostas žada priimti pigių skrydžių kompanijas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:41 AM

„Nors pastaruoju metu bilietų kainos ir sumažėjo, tačiau jos vis tiek lieka pernelyg didelės. Šiandien atskridau į Kijevą lėktuvu, o už bilietą užmokėjau 80 JAV dolerių, o už monopolisto bilietus reikia mokėti 200-250. Aš žinau, kad tai daug, labai daug. Bilietas turi kainuoti daugiausia 50 dolerių, nors daugumai ir tai nepasiekiama kaina. Bet tai būtų teisinga kaina“, – televizijos „5 kanalui“ dėstė Odesos gubernatorius.

Todėl, pasak jo, jau pradėtos derybos su pigių skrydžių kompanijomis į Odesą. Artimiausiu metu ketinama surengti aviacijos bendrovių kongresą.

Tarptautinis Odesos oro uostas jau pradėjo derybas su užsienio pigių skrydžių kompanijos pagal principą „atvira erdvė“. Tai reiškia, kad oro uostas panaikina bet kokias kliūtis vykdyti reisus užsienio kompanijoms.

 Iki šiol galiojusi tvarka leido vykdyti skrydžius tik Ukrainos kompanijoms arba toms, kurios priklauso Ukrainos piliečiams, arba jau vykdančioms vietinius skrydžius. Dėl tokių apribojimų žemų kaštų užsienio kompanijos į Odesą negalėjo ateiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.