Alaus mėgėjams skardinės – jau mielesnės už bambalius

Paskutinis šios vasaros mėnuo buvo išskirtinis alaus gamintojams. Tiesa, ne dėl įspūdingų rekordų, o dėl to, kad pirmąsyk daugiau alaus parduota skardinėje, o ne plastiko taroje.

Atrodo, kad visuotinės bambalizacijos laikai pamažu baigiasi.<br>M.Patašius
Atrodo, kad visuotinės bambalizacijos laikai pamažu baigiasi.<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 13, 2015, 8:55 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:11 PM

Lietuva – bambalių šalis. Į Vakarus esančiose valstybėse alus tokioje taroje retas kone kaip žemuogės vasario mėnesį. O pas mus nuo PET taros lūžta lentynos.

Tačiau atrodo, kad jau artėja šioks toks proveržis. Pastaraisiais metais didesnės ir mažesnės daryklos vis daugiau alaus pilsto į skardines. O rugpjūtį išvis užfiksuotas stulbinantis reiškinys: rinkoje pirmaujančio „Švyturio-Utenos alaus“ analitikų duomenimis, skardinėse buvo parduota net 42,9 proc. alaus, o PET taroje – 41,4 proc.

Praėjusiais metais skardinės užėmė 36,7 proc. parduotuvėse nuperkamo alaus rinkoje, o šįmet (sausio-rugpjūčio mėnesiais) – jau 39 proc.

Tiesa, „Švyturio-Utenos alaus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas įspėjo, kad tokias tendencijas gali šiek tiek sujaukti nuo kitų metų vasario įsigaliosianti depozito už tarą sistemą: jo nuomone, įsigaliojus visuotiniam užstatui turėtų pagausėti stiklo pakuočių dalis, o skardinių ir bambalių – sumažėti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.