Rusijos valdžios viltys: Turkijos netekę rusai ilsėsis tėvynėje

Pagal Rusijos prezidento pasirašytą įsakymą apie įvedamas sankcijas bus visiškai nutraukiami užsakomieji skrydžiai tarp Rusijos ir Turkijos miestų, taip pat įšaldomas bevizis režimas nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Rusijos turizmo tarnybos „Rosturizm“ vadovybė įsitikinusi, kad sprendimas nebeleisti rusams ilsėtis, kur buvo įpratę, padės plėtoti vietinį turizmą pačioje Rusijoje.

Rusijos turizmo tarnybos „Rosturizm“ vadovybė įsitikinusi, kad sprendimas nebeleisti rusams ilsėtis, kur buvo įpratę, padės plėtoti vietinį turizmą pačioje Rusijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos turizmo tarnybos „Rosturizm“ vadovybė įsitikinusi, kad sprendimas nebeleisti rusams ilsėtis, kur buvo įpratę, padės plėtoti vietinį turizmą pačioje Rusijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 6:59 AM

„Man atrodo, kad šis prezidento įsakymas turės gigantišką teigiamą naudą vietinio turizmo plėtrai Rusijoje. Infrastruktūra, kuri yra sukurta, yra pakankama tiems srautams, kurie buvo anksčiau. Tačiau dabar akivaizdu, o ir aš tuo tikras, kad bus rimtų investicijų į turizmą. Mūsų duomenimis, Rusijoje prireiks maždaug 150 tūkst. kambarių viešbučiuose papildomai“, – pareiškė „Rosturizm“ vadovas Olegas Safonovas.

Anot jo, Rusijai pavyks pasiekti tokį turizmo produktų lygį, prie kokio įpratę rusai, atostogavę užsienyje. O jei Rusijos turizmo įmonės paklausys „Rosturizm“ patarimų ir persiorientuos į vietinį turizmą, tai jokių finansinių problemų nepatirs, įsitikinęs O.Safonovas.

Kaip skelbia newsru.com, jau dabar lėktuvai iš Rusijos skrenda tušti, kad sugrąžintų į tėvynę svetur poilsiaujančius rusus. Nauji turistai į užsienio kurortus nebeskrenda.

„Rosturizm“ duomenimis, pernai Turkiją aplankė per 4 mln. Rusijos piliečių.

„Tie pinigai buvo išvežami iš šalies. O tai dideli pinigai. Esu sakęs, kad tai 10 mlrd. dolerių, manau, tai pagrįstas skaičius. Mes rimtai puoselėjame viltį, kad tie pinigai dabar bus leidžiami šalies viduje ir gerins šalies ekonomiką“, – sakė O.Safonovas.

V.Putino įsakyme taip pat numatoma uždrausti Rusijos bendrovėms priimti į darbą Turkijos piliečius, ribojama Rusijos bendrovių Turkijoje veikla, taip pat griežtinama saugumo kontrolė Rusijos vandenyse Azovo ir Juodosios jūros baseine.

Ankaroje į V.Putino sankcijas reagavo šitaip – valdžios manymu, tai dar labiau sugadins tarpusavio santykius.

Žiniasklaida yra skaičiavusi, kad nutraukus bendravimą nuostoliai sieks per 40 mlrd. dolerių.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.