Ruoškitės: kitų metų pradžioje ims brangti alus

Alaus mėgėjų kitais metais laukia du sukrėtimai – visuotinis užstatas už bet kokią tarą ir didesni akcizo mokesčiai. Aludariai neslepia, kad dėl to alaus kaina pakils.

Jau po keleto mėnesiu alus turėtų šiek tiek pabrangti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jau po keleto mėnesiu alus turėtų šiek tiek pabrangti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasak M.Kirstuko, gamintojų sąnaudos tvarkant pakuotes išaugs.
Pasak M.Kirstuko, gamintojų sąnaudos tvarkant pakuotes išaugs.
Daugiau nuotraukų (2)

Vakaris Deksnys

2015-12-01 15:57, atnaujinta 2017-10-01 20:25

Bendrovės „Kalnapilio-Tauro grupė“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas teigė, kad įvedus visuotinę užstato už tarą sistemą (ji įsigalios nuo kitų metų vasario) neišvengiamai teks peržiūrėti kainodarą.

„Gamintojai įstatymo yra įpareigoti padengti pakuočių surinkimo išlaidas. Kiek tai kainuos, dar neaišku, tačiau sąnaudų tikrai bus. Jau vien naujas ženklinimas atsieis nemenkai“, – neslėpė įmonės vadovas.

Jis prognozavo, kad užstato sistemą vartotojai sutiks gana priešiškai, nes taip yra buvę Suomijoje, Danijoje bei Estijoje. Gali būti, kad nustos augęs šiuo metu labai kylantis skardinės taros segmentas, nes skardines į taromatus bus būtina priduoti nesuglamžytas.

Be to, nuo kitų metų kovo 8 procentais bus padidintas akcizas alui. Anot M.Kirstuko, nelygu stiprumas, pusės litro alaus butelio kaina dėl to pakils 1-2 centais.

Šįmet „Kalnapilio-Tauro“ grupės alaus ir nealkoholinių gėrimų pardavimai per 9 mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2014-ųjų laikotarpiu, išaugo 14 proc. Įmonės pajamos palyginamuoju laikotarpiu pakilo 2,3 proc. iki 41,9 mln. eurų, grynasis pelnas padidėjo nuo 1,267 mln. iki 2,18 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.