Britų verslo vadai: „Pasitraukus iš ES trauksis ir investicijos“

Šis laiškas buvo parengtas su premjero Davido Camerono biuro parama.

Laišką pasirašė daugiau negu trečdalio didžiųjų verslo įmonių vadovai, tarp jų – ir naftos milžinės BP vadovas Bobas Dudley.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laišką pasirašė daugiau negu trečdalio didžiųjų verslo įmonių vadovai, tarp jų – ir naftos milžinės BP vadovas Bobas Dudley.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

2016-02-23 13:48, atnaujinta 2017-06-06 22:00

Atvirame laiške, kurį paskelbė dienraštis „The Times“, jie pažymi, kad verslui „reikalinga nevaržoma prieiga“ prie Europos rinkų, kad šalies ekonomika toliau augtų ir nenutrūktų investicijų srautas.

„Esame įsitikinę, kad pasitraukimas iš ES atbaidytų investicijas, sukeltų grėsmę darbo vietoms ir pavojų ekonomikai, – rašoma laiške. – Britanija bus stipresnė, saugesnė ir geriau gyvens, likdama ES nare.“

Tarp pasirašiusiųjų šį laišką yra daugiau negu trečdalio didžiųjų verslo įmonių vadovai, tarp jų naftos milžinės BP vadovas Bobas Dudley, „Royal Dutch Shell“ vadovas Benas van Beurdenas ir prabangos prekių gamintojos „Burberry“ vadovas Christopheris Bailey.

Tarp signatarų taip pat yra didžiausių šalies oro uostų – Hitrou ir Getviko – vadovai.

Vis dėlto pasirašiusiųjų sąraše nėra kai kurių žinomų vardų, tokių kaip mažmeninės prekybos tinklo „Tesco“ ir banko „Barclays“ vadovai.

Šis laiškas buvo parengtas su premjero Davido Camerono biuro parama.

Visuomeninės kampanijos „Balsuok už pasitraukimą“ (Vote Leave) vykdomasis direktorius Matthew Elliottas savo ruožtu pareiškė, kad šis laiškas yra dar vienas įrodymas, jog „D.Camerono biure, regis, plinta panija“.

„Vienintelis būdas susigrąžinti savo ekonomikos kontrolę (ir) padėti klestėti Britanijos verslui – balsuoti už pasitraukimą“, – pabrėžė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.