Pardavėja apie loteriją: „Nerinksiu aplaižytų ledų pagaliukų!“

Akcija – perki vieną porciją ledų ir gali laimėti antrą. Kam tai gali nepatikti? Pasirodo, pardavėjoms, turinčioms aplaižytus ledų pagaliukus rinkti ir kaupti.

VMVT teigia, kad rinkti panaudotus ledų pagaliukus galima, tačiau būtina pasirūpinti švara ir higiena.<br>123rf nuotr.
VMVT teigia, kad rinkti panaudotus ledų pagaliukus galima, tačiau būtina pasirūpinti švara ir higiena.<br>123rf nuotr.
Pardavėją papiktino akcija, siūlanti iškeisti ledų pagaliuką į naują porciją.<br>lrytas.lt nuotr.
Pardavėją papiktino akcija, siūlanti iškeisti ledų pagaliuką į naują porciją.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

2016-04-19 14:42, atnaujinta 2017-05-28 09:44

„Įsivaizduokit, atneša žmogus aplaižytą pagaliuką, o mes turime pažiūrėti, ar jis - „laimingas“, ir atiduoti laimėtą ledų porciją. Juk kaime daug žmonių serga tuberkulioze, per seiles galima ja užkrėsti. Ledų pagaliukas juk – aplaižytas, o mes negalime palikti prekystalio ir bėgti iš karto nusiplauti rankų“, – skundėsi kaimo parduotuvėje dirbanti moteris.

Pardavėja klausė, ar etiškai elgiasi gamintojai, skelbdami tokias akcijas? Juk užrašas apie tai galėtų būti atspausdintas ant ledų pakuotės popieriaus, vidinėje pusėje. Tuomet joms nereikėtų rankomis liesti aplaižytų pagaliukų.

Neįžvelgė nieko blogo

„Tai ne pirma ir ne paskutinė gamintojų sugalvota akcija. Jie siūlo rinkti ne tik ledų pagaliukus, gėrimų kamštelius ar kokių nors prekių pakuotes“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.

VMVT atstovo teigimu, tokios akcijos nėra nusikaltimas, tačiau būtina pasirūpinti, kad viskas vyktų laikantis higienos normų.

„Susisiekėme su ledus gaminančia įmone. Ji mus informavo, kad parduotuvėms yra nugabenama ir speciali tara, į kurią turi būti kraunami ledų pagaliukai. Vėliau juos pati įmonė ir išveža“, – kalbėjo M.Staškevičius.

Vienintelis dalykas, kuriuo būtina pasirūpinti, yra švara ir tvarka. O ją užtikrinti – ne ledų gamintojų, o juos parduodančių parduotuvių administracijos ir darbuotojų rūpestis.

Tvarką palaikyti nelengva

„Turbūt svarbiausia yra pasirūpinti, kad parduotuvėje vienu metu nebūtų priimami ir pagaliukai, ir parduodamas maistas ar kitos prekės. Tas pats ir su tuščiais buteliais.

Tad pardavėjos turėtų numatyti laiką, kada neaptarnaus pirkėjų prie kasos ir surinks tarą, o paskui galėtų grįžtų prie darbo“, – kalbėjo VMVT vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Nors šių reikalavimų laikymasis tvarką tikrai užtikrintų, realybė – kiek kitokia. „Mes negalime palikti prekystalio ir iš karto bėgti plautis rankų“, – teigė ledų akcija pasipiktinusi pardavėja.

Ir VMIVT atstovai sutinka – nedidelėse parduotuvėse, ypač kaimo vietovėse, tikrai kyla problemų dėl sanitarinių sąlygų. Dažnai tos pačios pardavėjos čia ir pakuoja maistą, ir priima pinigus, ir renka tuščius butelius ar aplaižytus ledų pagaliukus.

V.Jarušienės teigimu, praėjusiais metais Tarnyba gavo 13 skundų dėl higienos sąlygų nesilaikymo mažose parduotuvėlėse, iš kurių pasitvirtino 6. Šiais metais jau gauti 5 skundai, iš kurių visi pasitvirtino. O gal, vis dėlto, tokiais atvejais tiesiog praverstų vienkartinės pirštinės?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.