„Gubernijos“ alų gurkšnos kinai

„Gubernijos“ alumi nuo gegužės bus prekiaujama Kinijoje. Seniausia alaus darykla Lietuvoje pasirašė sutartį su produkcijos platinimo partneriu, kuriam bus tiekiamas bendrovės gaminamas elių asortimentas.

V. Dunauskienė teigia, kad alaus vartojimo tendencijos panašios tiek Europoje, tiek Tolimuosiuose Rytuose.<br>Įmonės nuotr.
V. Dunauskienė teigia, kad alaus vartojimo tendencijos panašios tiek Europoje, tiek Tolimuosiuose Rytuose.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 2:20 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:47 AM

Gubernija“ intensyvesnį bendradarbiavimą Kinijoje tik pradeda. Dėl galimybės eksportuoti alų į didžiąją Kiniją buvo deramasi nuo praėjusių metų. Balandį bendrovė pasiekė susitarimą su Pekine įsikūrusiu partneriu.

Kinijos prekybos tinklų lentynas pasieks „Gubernijos“ „Tamsusis Elis“, „Gintarinis Elis“ ir „Kunigaikščių“ alus. Kol kas kiekiai nedideli – pirmieji konteineriai Pekiną pasieks balandžio pabaigoje, tačiau tikimasi juos didėsiant, nes jau dabar deramasi dėl kitų alaus rūšių eksporto.

„Alaus vartojimo įpročiai keičiasi. Egzistuoja alaus vartotojai, kurie renkasi paprastą šviesų lager tipo alų ir yra alaus gurmanai, kurie nuolat ieško išskirtinių skonių. Smagu, kad kinai mus susirado pirmiausia dėl elių“, – sako Vijoleta Dunauskienė, alaus daryklos „Gubernija“ generalinė direktorė.

V. Dunauskienė teigia, kad alaus vartojimo tendencijos panašios tiek Europoje, tiek Tolimuosiuose Rytuose.

„Nė kiek nekeista, kad Kinijos pirkėjas puikiai susipažinęs su alaus skonių jūra, yra išradingas ir subtilus. Tuo pačiu, reikia pasakyti, kad lietuvaičiai taip pat neatsilieka. Per pastaruosius porą metų ale tipo alūs Lietuvoje išgyvena tikrą bumą“, – tikina alaus daryklos generalinė direktorė. „Nielsen“ tyrimo duomenimis, 2015 m. „Gubernija“ buvo ale tipo alaus segmento lyderė. Bendrovės strategija Tolimųjų Rytų kryptimi vienu prekybos partneriu nesiruošia apsiriboti.

Gegužę „Gubernija“ savo produkciją pristatys Kinijoje, tarptautinėje parodoje „SIAL China 2016“. Tikimąsi, kad ši paroda padės surasti naujų partnerių Azijos rinkose, nes tai viena didžiausių parodų, kurioje savo gaminius pristato atstovai iš 100 pasaulio šalių. 2015 m. „Gubernijos“ eksportas į užsienį sudarė 3,59 mln. litrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.