Kiek Maskvai kainuos Pergalės dienos karinis paradas?

Švenčiant 71-ąsias Pergalės dienos metines, Raudonojoje aikštėje renginys nebebus toks įspūdingas: technikos ir karių bus mažiau, nei pernai, per jubiliejų. Balandžio pabaigoje paradui buvo planuojama skirti 210 mln. rublių (2,8 mln. eurų), rašo rbc.ru.

Karinis paradas Raudonojoje aikštėje, skirtas Antrojo Pasaulinio karo metinėms, bus kukliausias per pastaruosius tris metus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karinis paradas Raudonojoje aikštėje, skirtas Antrojo Pasaulinio karo metinėms, bus kukliausias per pastaruosius tris metus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 7:39 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:34 AM

Karinis paradas Raudonojoje aikštėje, skirtas Antrojo pasaulinio karo metinėms, bus kukliausias per pastaruosius trejetą metų. Tai palies ir organizacines išlaidas, ir technikos kiekį.

Pats brangiausias paradas vyko 2014 metais: tuomet buvo beveik 150 vienetų antžeminės technikos, 69 lėktuvai ir sraigtasparniai. Didžiulės iškilmės buvo surengtos ir ir kituose Rusijos miestuose, tarp jų ir Krymo Sevastopolis.

Pernai metais technikos buvo dar draugiau: Raudonojoje aikštėje buvo 193 vienetai kovinės technikos, įskaitant ir naujus rusų tankus T-14, dalyvavo 16 tūkst. karių ir devynių šalių atstovai. Danguje pasirodė 143 kariniai lėktuvai ir sraigtasparniai.

Šiais metais parade bus 10 tūkst. karių, 71 lėktuvas ir sraigtasparnis ir apie 100 karinės technikos vienetų.

„Pravesti paradą naudojant karinę techniką kainuoja rimtus pinigus“, – sako kariuomenės ekspertas Michailas Chodarionokas. Jo teigimu, pernai išlaidos buvo pateisinamos dėl jubiliejaus, o dabar 10-15 proc. sumažintos apimtys nesukels didelių klausimų.

Pagrindinę vietą danguje užimts lėktuvai, pasižymėję Sirijos kampanijoje. Virš Raudonosios aikštės praskris bombonešiai Su-24 ir Su-34, naikintuvas Su-30 ir kiti.

Oro pasirodymų dalį papuoš naujausi savo kartos naikintuvai Su-35, kurie pirmą kartą pasirodė Sirijoje. Pasirodys ir strateginė aviacija, lėktuvai Tu-22, Tu-95 ir Tu-160.

Parengė Kristina Rancaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.