Prezidentės patarėja pakomentavo kainų didėjimų priežastis

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ vyriausioji prezidentės patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Lina Antanavičienė, paklausta, kaip vertina netrukus prasidėsiančią akciją, kuomet gyventojams siūloma tris dienas boikotuoti didžiuosius prekybos tinklus, kalbėjo: „Džiugina tai, jog visuomenė tampa aktyvi, pilietiška, žmonės reaguoja į tai , kas vyksta. Žmonės nesėdi namuose piktindamiesi ir nieko nedarydami. Ar akcija savo tikslus pasiek, abejoju. Didžioji dalis žmonių, matyt, apsipirko prie prasidedant šiai akcijai“.

Prezidentės patarėja pakomentavo kainų didėjimų priežastis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentės patarėja pakomentavo kainų didėjimų priežastis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 8:20 AM, atnaujinta May 26, 2017, 2:32 AM

Anot jos, tokia akcija būtų sėkminga tik tuo atveju, jei vartotojui būtų pasiūlyta alternatyva, kur žmonės galėtų apsipirkti nesilankydami didžiuosiuose prekybos tinkluose.

Į klausimą, ar prie akcijos planuoja prisijungti ir prezidentė, patarėja sakė: „Prezidentė remia tuos žmones, kurie išsako savo poziciją“.

Kokias maisto kainų brangimo priežastis įžvelgia prezidentė? „Labai populiarus atsakymas – sezoniškumas, bet didžiąją įtaką maisto kainų kilimui daro augančios vartotojų pajamos. Didėja minimali alga nedideliuose pajamų ūkiuose. Žmonės gauna daugiau pajamų ir jas išleidžia maistui. Auga paklausa, vartojimas ir tai matydami prekybos tinklai kelia kainas. Veikia ne viena, o kelios priežastys“, – kalbėjo L.Antanavičienė.

Anot prezidentės patarėjos, siūlomas PVM mažinimas duotų tik trumpalaikę naudą. „Dalis naudos nusės paslaugų teikėjų ar prekių pardavėjų kišenėje. PVM mažinimas nereiškia, kad viskas iš karto sumažės.“ L.Antanavičienė pridūrė, kad nereikia pamiršti, kad PVM mokestis yra vienas didžiausių biudžeto maitintojų ir labai svarbu tinkamai subalansuoti situaciją bei kompleksiškai įvertinti galimas pasekmes.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.