D. Grybauskaitė: „Reikia nuo korupcijos atgrasančių baudų“

Norint mažinti šešėlinę

Anot D.Grybauskaitės, Lietuvoje galiojantys įstatymai neužtikrina visiškai skaidrios verslo veiklos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot D.Grybauskaitės, Lietuvoje galiojantys įstatymai neužtikrina visiškai skaidrios verslo veiklos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 11:13 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:07 AM

„Turi būti visko po truputį. Vien švietimo ir gero pavyzdžio neužtenka, bet reikia ir jų (griežtų baudų ir įstatymų – BNS). Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti – atgrasančios baudos ir atgrasantys įstatymai turi būti mūsų visuomenėje kol mes turime virš 25 proc. šešėlį“, – žurnalistams po susitikimo su skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ nariais trečiadienį sakė Dalia Grybauskaitė.

Anot jos, Lietuvoje galiojantys įstatymai neužtikrina visiškai skaidrios verslo veiklos.

„Matyt, tiek Vyriausybės, tiek mano, tiek Seimo narių pareiga turėti pakankamai įstatymų, kad atgrasytų turėti šešėlį, nemokėti mokesčių ir daryti įvairius negerus darbus, bet, deja, atrodo, kad tų įstatymų yra, bet ne visi vykdomi ir įgyvendinami“, – kalbėjo prezidentė.

„Baltoji banga“ yra toks verslas, kuris išdidžiai sako – mes mokame mokesčius, mes nedarome tokių dalykų ir mes konkuruojame sąžiningai. Toks verslas yra mūsų ateitis, todėl kad tai reiškia, kad toks verslas neapvaginėja valstybės, nekorumpuoja politikos ir nepapirkinėja valdininkų. Ypač dabartinė situacija, kai matome tokią skaudžia situaciją, tai yra pavyzdys visam likusiam verslui“, – pridūrė šalies vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?