V.Antonovas: „Prabangios mašinos man atneša džiaugsmo“

Rusijos bankininkai yra absoliutūs pasaulio lyderiai pagal išlaidas, kurias jie skiria automobiliams, jachtoms ir lėktuvams, rašo Forbes.ru. Tačiau išsiaiškinti jų valdomo transporto parko sudėtį pavyksta tik tuomet, kai jų valdyti bankai bankrutuoja. Leidinys publikuoja informaciją apie dešimties žlugusių bankų savininkų automobilius. Mėgstamiausia daugelio jų transporto priemonė – konservatyvusis „Rolls-Royce“ arba greitaeigiai automobiliai – nuo „Ferrari“ iki kasdieninio „Mercedes S500“.

Pinigų iššvaistymu kaltinamo V. Antonovo automobilių parkas.<br>Forbes.ru montažas
Pinigų iššvaistymu kaltinamo V. Antonovo automobilių parkas.<br>Forbes.ru montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 6:33 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:03 PM

Šiame sąraše pirmąją vietą užima žlugusio „Snoro“ banko savininkas Vladimiras Antonovas.

Pats V.Antonovas tikina, kad jam prabangios mašinos reikalingos tik verslo sumetimais.

„Tai tikros adrenalino mašinos! ką galiu pasakyti, įsigijome tik dėl pragmatinių paskatų, kad sužinotume daugiau apie savo konkurentus“, – lrytas.lt sakė jis. V.Antonovas pasakojo, kad jo inžinieriams reikia žinoti apie šių automobilių vidų ir jų veikimo principus, tačiau pripažįsta, kad ir jam prabangios mašinos atneša džiaugsmo: „Viskas tik dėl verslo, bet jei kalbant 100 proc. atvirai, man visos tos mašinos patinka.“

Kaltinimas pinigų iššvaistymu

Dar 2010 metais Aleksandro ir Vladimiro Antonovų valdomos akcinės bendrovės „Converse group“ turtą jie patys vertino 7 milijardais dolerių. Šiai grupei priklausė Nyderlandų sportinių automobilių gamintojas „Spyker“, futbolo klubas „Portsmouth“, aviakompanija „AirBaltic“ ir dešimt bankų, rašo Forbes.ru.

Didelės kredito įstaigos – Rusijos „Investbank“, Lietuvos „Snoras“ ir Latvijos „Krajbanka“ – bankrutavo. V. Antonovas kaltinamas pinigų iššvaistymu: iš banko „Snoras“ dingo 1,7 mlrd. litų (0,5 mlrd. eurų), o iš banko „Krajbanka“ – 60 mln. eurų ir 30 mln. dolerių. Antonovą jaunesnįjį bandyta iš Didžiosios Britanijos perduoti Lietuvai, bet jis nesilaikė rašytinio pasižadėjimo neišvykti iš šalies ir išvyko į Rusiją. Lietuvos valdžia įtaria V.Antonovą banko „Snoras“ turto pasisavinimu, jam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų, primena leidinys.

Išskirtinių automobilių kolekcininkas

V.Antonovą, ko gero, galima vadinti didžiausiu automobilių mėgėju tarp buvusių bankininkų. Jis ne tik bandė nusipirkti Europos automobilių koncerną „SaaB“, bet ir turi didžiulį asmeninių automobilių parką. Jam priklauso daugiausia lenktyniniai ir reti automobiliai. Tarp jų – “Opel Speedster“, „BMW Z8 Alpina“ „V8 Roadster“, “Aston Martin DB7 AMV7“, “Ferrari 575M Maranello“, rašo „Forbes.ru“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.