Alumi prekiaujančios bendrovės pajamos po patikrinimo šoktelėjo 5 kartus

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad inspektoriai patikrinę vieną, alaus barus Panevėžyje valdančią bendrovę, už pajamų slėpimą bei tariamai nuostolingą veiklą papildomai priskaičiavo per 140 tūkst. eurų mokesčių.

Įmonė metai iš metų deklaravo dirbanti nuostolingai. Asociatyvi nuotr.<br>V.Balkūno nuotr.
Įmonė metai iš metų deklaravo dirbanti nuostolingai. Asociatyvi nuotr.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-15 09:36, atnaujinta 2017-05-13 01:15

Taip pat, kaip fizinis asmuo, buvo patikrinta ir įmonės direktorė, kuri į bendrovės sąskaitą grynaisiais neva įnešė beveik 200 tūkst. eurų, tačiau paprašyta negalėjo motyvuotai pagrįsti pajamų šaltinių ir, kaip įprasta, dangstėsi paskolų rašteliais. Už tai jai ir jos sutuoktiniui paskaičiuota į biudžetą sumokėti beveik 40 tūkst. eurų.

Atlikus įmonės veiklos rodiklių analizę inspektoriams kilo įtarimų dėl galimo pajamų neapskaitymo, nes įmonė metai iš metų deklaravo dirbanti nuostolingai. Tikrintinu penkerių metų laikotarpiu bendrovės deklaruojami nuostoliai siekė 123 tūkst. eurų.

Mokestinio patikrinimo metu analizuodami įmonės veiklos duomenis, inspektoriai taip pat vykdė ir tiesioginę veiklos stebėseną, buvo apskaičiuotas kiekvienos stebėjimo dienos valandinis gautų pajamų vidurkis. Pažymėtina, kad inspektorių stebėjimo metu bendrovės pajamos išaugdavo beveik penkis kartus ir tai tik patvirtino, kad siekiant susimažinti mokamus mokesčius buvo slepiamos pajamos.

„Patikrinimo metu AVMI specialistai nustatė, kad per penkerius metus bendrovės direktorė ir vienintelė akcininkė į bendrovės sąskaitą grynaisiais neva įnešė beveik 200 tūkst. eurų ir tokiu būdu finansavo nuostolingą veiklą. Vėliau atlikus direktorės patikrinimą paaiškėjo, kad jos išlaidos viršijo legalias pajamas 175 tūkst. eurų. Paprašius paaiškinti, iš kur pas direktorę, gaunančią tik minimalų atlyginimą, tokios lėšos, šioji motyvavo tuo, jog pinigus paskolinę buvę bendramoksliai, pažįstamų pensininkų pora, giminaičiai.

Tai jie darė be galo pasitikėdami direktore – didžiules sumas skolino be jokių paskolos sutarčių, o tik brūkštelėję paskolų raštelius“, – pasakoja Panevėžio AVMI Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė pažymėdama, kad pagal AVMI surinktus duomenis, paskolas tariamai suteikę asmenys patys neturėjo tiek pinigų paskolinti.

Už nustatytus pažeidimus bendrovei mokesčių administratorius paskaičiavo į biudžetą sumokėti 141 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, taip pat įmokų į Garantinį fondą.

Už tokią bendrovės nuslėptą sumą beveik pustrečio tūkstančio vaikų gali gauti valstybės paramą mokymo reikmenims įsigyti arba visus mokslo metus nemokamai maitinami gali būti 700 vaikų.

„Už tai, kad negalėjo motyvuotai pagrįsti pajamų šaltinių, inspektoriai po patikrinimo direktorei ir jos sutuoktiniui taip pat paskaičiavo beveik 40 tūkst. eurų mokesčių, baudų ir delspinigių“,- teigia R. Žilinskienė akcentuodama, kad mokesčių administratorius didelį dėmesį skiria pajamų neapskaitymo masto mažinimui, o Panevėžio AVMI kontrolės veiksmų metu ūkio subjektams per pirmąjį pusmetį papildomai priskaičiavo 4,9 mln. eurų mokesčių, delspinigių ir baudų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance