Kaliningrade norėjusiems įsigyti lietuviško alaus – prasta žinia

„Lietuviškas alus čia labai populiarus, mes jį mėgstame, bet šiandien galiu jums pasiūlyti tik belgiško“, –  rankomis skėstelėjo padavėja vienoje Kaliningrado centre įsikūrusių kavinių. 

M.Kulbio nuotr.
M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-16 23:03, atnaujinta 2017-08-16 23:08

Pasirodo, lietuviškas alus iš kavinės dingo sutrikus produkcijos tiekimui. 

Lietuviško alaus – nerasta

Miesto centrui būdingomis meniu kainomis pasižyminčioje itališkoje picerijoje „Tores“ beveik visą alaus meniu sudaro išskirtinai Lietuvos aludarių produkcija.

Pasidomėjus, kodėl picerija neturi nei vienos rūšies lietuviško alaus padavėja pasilenkia arčiau ir apgailestaujančiu balsu aiškina: „Matote, tai atsitiko, kad sutriko produkcijos tiekimas, tikimės, kad greitai reikalai pasitaisys. Pati labai mėgstu nefiltruotą lietuvišką alų, kai prieš porą metų lankiausi Vilniuje, pamenu, butelis kainavo apie septyniasdešimt eurų centų“,  – prisiminė mergina, o išgirdusi, kad dabar kaina pasiekė eurą, šyptelėjo: „Tai juk centai, pas mus jūsų alus kur kas brangesnis“.

Į klausimą, gal tokia situacija susidarė dėl Rusijai taikomų sankcijų, padavėja principingai purtė galvą: „Tikrai ne, visk išspręsime“.

Kavinės meniu nurodoma, kad mažesnis bokalas lietuviško „Švyturio ekstra“ kainuoja 140 rublių (2 eurai), o didesnis 175 rublių (2,5 euro). Tiek pat kainuoja ir „Baltas“ bei „Baltijos“ alus.

Itin alų mėgstantiems Kavinės lankytojams taip pat siūlomi ir vadinamieji alaus bokštai trijų r penkių litrų, kainuojantys atitinkamai 998 rublius ir 1575 rublius (14,2 ir 22,5 euro).

Tiesiog apsiskaičiavo 

Susisiekus su bendrove „Švyturys-Utenos alus”, jos korporatyvinių reikalų direktorius  Dainius Smailys patikino, kad lietuvišką alų mėgstantiems rusams ir Kaliningrado svečiams nerimauti nereiktų: „Matyt tiesiog užtaikė ant to momento, kai buvo laukiama produkcijos papildymo. Kitose kavinėse ir baruose lietuviško alaus trūkti neturėtų.  

Mūsų eksportas į Kaliningradą keliauja be jokių trukdžių, neturime jokių bėdų su užsakymais ir pristatymais.“.

D.Smailys teigė, kad kompanija tikslinasi, kodėl kavinėje Kaliningrado centre nebuvo galima rasti lietuviško alaus. 

„Manome, kad picerija tiesiog neapskaičiavo, kad pagerėjus orams alaus bus daug daugiau nuperkama, todėl laiku nepateikė užsakymo, ir šiek tiek prasilenkė pristatymo laikas“, - komentavo „Švyturio-Utenos“ alaus atstovas.


Yra ir kitų prastų naujienų

Lauko kavinės Rusijoje turi prastų žinių turistams: neseniai uždrausta jose rūkyti. 

„Jau kuris laikas galioja šis naujas draudimas, tad lankytojų prašome išeiti iš lauko kavinės teritorijos ir tai daryti kur nors kitur. 

Žmonėms tai nepatinka, bet tvarka yra tvarka, taip nusprendė mūsų Sveikatos ministerija“, - kalbėjo padavėja ir patikino, kad ir pati yra rūkanti, tad naujoji tvarka verčia rusus keisti įpročius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?