5 miestai, kuriuos privalote aplankyti, jei negalite nuvykti į Oktoberfestą

 Ir vėl Oktoberfesto festivalis sutrauks alaus mėgėjus iš viso pasaulio į Miuncheną. <br>  AFP/Scanpix nuotr.
 Ir vėl Oktoberfesto festivalis sutrauks alaus mėgėjus iš viso pasaulio į Miuncheną. <br>  AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 1:50 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 1:56 PM

Pilzenas yra meistriškų aludarių centras jau nuo 1842 m., kai pirmą kartą buvo išvirtas pilsnerio šviesusis alus. Šiandien svečiai gali apsilankyti istorinės „Pilsner Urquell“ alaus daryklos rūsiuose ir paragauti šviežio alaus tiesiai iš statinės. 
 
Brno, Čekija

Čia įsikūrusi „Starobrno“ gamykla (dabar priklausanti „Heineken“) yra dar viena puiki vieta paragauti pasaulinio lygio alaus. Gurkšnokite ležák (klasikinis šviesusis alus) arba černé (tamsus, salyklinis) mėgaudamiesi šurmuliuojančia aplinka prie Šv. Jokūbo bažnyčios. Paskanavę alaus nepamirškite apžiūrėti miesto, pasivaikščioti po žymias vietas ir skaniai pavalgyti – visas nuo Brno apsilankiusių svečių rekomendacijas rasite Booking.com svetainėje. 
 
Bambergas, Vokietija

Alų įsimylėjęs Bambergas gali pasigirti didžiausia aludarių koncentracija pasaulyje. Jiems visiems galioja Reinheitsgebot – 500 metų senumo Bavarijos įstatymas, reglamentuojantis alaus grynumą ir nustatantis, kad alų galima virti tik iš vandens, salyklo, mielių ir apynių. Viešėdami Bamberge, tiesiog privalote paragauti vietinio „Rauchbier“ – tiršto, dūmų aromato ir labai skanaus alaus. Bambergas taip pat gali pasigirti į UNESCO paveldą įtrauktu vaizdingu senamiesčiu. 
 
Briugė, Belgija

Nuo trapistų vienuolių verdamo alaus ir tamsaus porterio iki išraiškingojo apynių tripelio ir vaisinio kriek – Belgijoje rasite stulbinamą kiekį alaus skonių ir stilių. Iš Briugės kilusio lambiko alaus galėsite paragauti kiekviename vietiniame bare, kaip ir šimtų kitų alaus rūšių. Šurmuliuojančiame bare „Cafe ‘t Brugs Beertj“ rasite didžiulę belgiško alaus kolekciją. Booking.com keliautojai taip pat rekomenduoja aplankyti šį miestą dėl jo skanaus maisto, įdomios istorijos ir daugybės turistinių objektų. 
 
Levenas, Belgija

Levene įsikūrusi „InBev“ – didžiausia pasaulyje alaus darykla, kurioje siūlomų amatininkų verdamų alaus rūšių tikrai pakaks jūsų troškuliui numalšinti. Populiariausios rūšys yra „Ochtend Kriek“, „St. Adriaansbier“ ir „Nostra Domus“. Tačiau, kai turite tiek pasirinkimų, geriausia traukti tiesiai į Senąjį turgų ir paprašyti vietinių patarimo. 
 
*Šios kelionių kryptys buvo geriausiai įvertintos Booking.com svetainės vartotojų pagal paieškos žodį „alus“. Visos kryptys turėjo bent 500 teigiamų įvertinimų dėl alaus pasiūlos

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.