„Danske Bank“ – kaltinimai prisidėjus prie rusiškų pinigų plovimo skandalo

Prancūzijos teismas pradėjo tyrimą dėl galimo „Dankse Bank“ padalinio Estijoje įsitraukimo į 230 milijonų dolerių vertės apgaulės schemą, rašo „The Moscow Times“.

 Remiantis „Financial Times“, „Danske“ jau pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo savo Estijos padalinyje<br> "Reuters" nuotr. 
 Remiantis „Financial Times“, „Danske“ jau pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo savo Estijos padalinyje<br> "Reuters" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2017, 5:14 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 7:57 PM

Pinigų plovimo schema pirmą kartą buvo atskleista 2007 metais Rusijos advokato Sergėjaus Magnitskio, dėl to ji vadinama „Magnitskio schema“. Advokatą pasamdė bendrovė „Hermitage Capital Management“, nukentėjusi nuo piniginių machinacijų. 

Advokatas, teisme pasisakęs prieš aukšto rango Rusijos pareigūnus, tėvynėje buvo suimtas ir, kaip teigiama, kalėjime mirtinai sumuštas. Dėl šio incidento JAV kongresas įteisino „Magnitskio sąrašą“, pagal kurį buvo pritaikytos sankcijos Rusijos pareigūnams, susijusiems su šia byla. 

Nuo to laiko mirė ir dar vienas liudytojas šioje byloje – jis iškrito pro langą savo bute. 

2013 metais „Hermitage Capital“ kreipėsi į teismą Prancūzijoje. Bendrovė įtarė, kad per Estijos banką „Sampo“ į Prancūziją iš Rusijos bankų galėjo būti praplauta 15 milijonų eurų. 

Nuo 2006 metų „Sampo Bank“ Estijoje priklauso Danijos kapitalo „Danske Bank“, o 2012 metais „Sampo Bank“ pavadinimas buvo pakeistas į „Dankse Bank Estonia“.

Remiantis „Financial Times“, „Danske“ jau pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo savo Estijos padalinyje ir pripažino, kad čia trūksta kontrolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.