Buvęs „Snoro“ valdytojas V. Antonovas teisme visiškai pripažino kaltę

Buvęs banko „Snoras“ valdytojas Vladimiras Antonovas su tyrėjais Rusijoje sudarė ikiteisminį susitarimą.

Buvęs „Snoro“ valdytojas V. Antonovas teisme visiškai pripažino kaltę.<br>Lrytas.lt koliažas
Buvęs „Snoro“ valdytojas V. Antonovas teisme visiškai pripažino kaltę.<br>Lrytas.lt koliažas
Banko „Snoras“ akcininkas V. Antonovas.<br>AP nuotr.
Banko „Snoras“ akcininkas V. Antonovas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-16 10:46, atnaujinta 2018-08-16 11:52

„Kaltinamasis Antonovas visiškai pripažino savo kaltę, sudarė ikiteisminį susitarimą“, – tyrėją cituoja Rusijos laikraštis „Vedomosti“.

V.Antonovo prašymą jam taikyti namų areštą teismas atmetė argumentuodamas tuo, kad buvęs banko „Snoras“ valdytojas gali slapstytis.

V.Antonovas buvo areštuotas šį balandį. Jam pateikti kaltinimai sukčiavimu stambiu mastu – iš banko „Sovetsky“ pasisavino 150 mln. rublių (1,97 mln. eurų).

Pranešama ir apie tai, kad V.Antonovas davė parodymus prieš buvusį „Sovetsky“ banko vadovą Stanislavą Mitrušiną. Apie kokius nors V.Antonovo ryšius su šiuo banku nebuvo pranešta. Tačiau V.Antonovo pažįstamas teigia, kad jis svarstė pirkti šį banką.

Keliama versija, kad 2015 m. V.Antonovas kartu su keliais „Sovetsky“ banko vadovais sudėliojo sukčiavimo planą. Buvo sudaryta niekuo nepagrįsta sutartis, pagal kurią bankas suteikė 150 mln. rublių kredito liniją su 18 proc. metinių palūkanų normą. Paskola turėjo būti grąžinta iki šių metų spalio 5 dienos. 

Tyrėjai įtaria, kad, gavę pinigus, bendrininkai juos pasisavino, o V.Antonovui atiteko 15 mln. rublių (197,4 tūkst. eurų), iš kurių 10 mln. rublių (131,6 tūkst. eurų) jis jau padengė. Rusijos žiniasklaida svarsto, jog V.Antonovas su žalos kompensavimu galėjo sutikti ne tik vildamasis sumažinti tikėtiną maksimalų laisvės atėmimo terminą, bet ir siekdamas išvengti, kad būtų nagrinėjami kiti galimi epizodai.

Pagal tą straipsnį, kuris taikomas V.Antonovui, buvęs banko „Snoras“ valdytojas gali būti nubaustas laisvės atėmimo iki penkerių metų bausme.

Su V.Antonovo vardu siejamas ne vienas bankas. Į šią sritį supirkinėdamas bankus verslininkas įžengė šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Daugelis jų galiausiai buvo prijungti prie Kaliningrade veikusio „Investbank“, kurį 2011 m. V.Antonovas pardavė savo pavaldiniui, o bankas po dvejų metų neteko licencijos. Indėlių draudimo agentūra trūkumą banke įvertino 44 mlrd. rublių (579 mln. eurų), o indėlininkams išmokėjo 29,4 mlrd. rublių (386,9 mln. eurų).

Banko akcininkus agentūra įtarė tyčiniu bankrotu. V.Antonovas tikino, kad su banku po jo pardavimo neturėjo jokių reikalų.

V.Antonovui priklausė 68 proc. Lietuvoje veikusio banko „Snoras“ akcijų. V.Antonovas su partneriu Raimondu Baranausku kaltinami iš „Snoro“ nusavinę turto už 565 mln. eurų. Bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas. 

„Snoro“ bylą tirianti Lietuvos teisėsauga V.Antonovui kartu su buvusiu „Snoro“ vadovu R.Baranausku yra pareiškusi įtariamus piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu ir iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu, rašo naujienų agentūra BNS.

Lietuvos prokurorai, rengdamiesi už akių teisti Rusijoje besislapstančius V.Antonovą ir R.Baranauską, informavo Rusijos generalinę prokuratūrą apie šiems asmenims pareikštus įtarimus.

Didžiosios Britanijos teismai 2015 metais buvo nusprendę tuo metu Londone gyvenusius V.Antonovą ir R.Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės pabėgo į Rusiją.

Pastaraisiais metais V.Antonovas nesėkmingai bandė per Rusijos teismus iš „Snorą“ nacionalizavusios Lietuvos vyriausybės prisiteisti daugiau kaip 0,5 mlrd. eurų.

V.Antonovui priklauso anglų futbolo klubas „Portsmouth“ ir sportinių automobolių gamintojas „Spyker“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.