„Volfas Engelman“ taikosi į vyno rinką: alų pilstys į šampano butelius, gamins putojantį vyną

Kasmet per 30 naujienų rinkai pristatantis bravoras „Volfas Engelman“ artimiausiu metu rinkai pasiūlys išskirtinę naujovę – kelias riboto leidimo alaus rūšis išpilstys į šampanui skirtos formos butelius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-23 16:15, atnaujinta 2018-11-23 16:17

Gėrimai naujose pakuotėse prekyboje pasirodys dar iki šventinio laikotarpio.

„Sprendimas įsidiegti specialią pilstymo liniją įmonei strategiškai svarbus plečiant gėrimų asortimentą. Nauja pakuotė, tikimės, galėtų netgi padėti nugriebti pirkėjų iš vyno rinkos, kadangi pilstyti į šampanui skirtos formos butelius planuojame ne tik kelias atrinktas, nedideliais kiekiais „Volfas Engelman Studijoje“ pagamintas alaus rūšis, bet ir patys turime planų gaminti putojantį vaisių vyną“, – sakė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Jo teigimu, alus, pilstomas į šampanui skirtos formos butelius bus naujiena Lietuvoje, nors žmonės jau galėjo tokių pamatyti užsienyje.

„Pakuotės idėją alui ir alaus gėrimams pamatėme keliaudami po kitas šalis, o daugiausia panašių pavyzdžių galima pamatyti Belgijoje, kur jau įprasta, kad brangesnės Premium klasės alaus rūšys pilstomos į nestandartines talpas.

Tokiu būdu taikomas į alui naujas vartojimo situacijas, plečiama alaus vartojimo kultūra.

Pavyzdžiui, Belgijoje Premium alų įprasta dovanoti, neštis į svečius, patiekti ant šventinio stalo, kaip pas mus labiau įprasta elgtis su vynais ar stipriaisiais alkoholiniais gėrimais”, – teigė M. Horbačauskas.

Šiuo metu iš Lietuvoje veikiančių bravorų „Volfas Engelman“ yra vienintelis, turintis pilstymo į šampano butelius liniją.

„Užsienio aludariai, kurie į „Volfas Engelman Studiją“ atvyksta gilinti žinių ir susipažinti su naujovėmis, jau domisi šios linijos ypatumais ir pritaikymu alaus rinkoje. Gali būti, kad mūsų pavyzdžiu paseks ir daugiau aludarių, bet kol kas Lietuvoje esame pirmieji ir vieninteliai”, – sakė įmonės vadovas.

Sumontuota ir jau veikianti linija per valandą gėrimais pripildo 1500 butelių po 0,75l. Linija pritaikyta kamščiuoti butelius mediniais kamščiais, ant kurių dedama metalinė viela – lygiai taip, kaip uždaromi šampanizuoti gėrimai. Po išpilstymo visi produktai bus pasterizuojami specialiai įrengtame pasteryje.

Numatyta, kad artimiausiu metu rinkai bus pristatytos mažiausiai trys alaus rūšys, išpilstytos į šampanui skirtus butelius. Ši produktų serija bus riboto leidimo, o alaus rūšys – specialiai sukurtos šventiniam laikotarpiui.

Išskirtinės alaus rūšys nedideliais kiekiais gaminamos prieš metus veikti pradėjusiame alaus kompetencijų centre „Volfas Engelman Studija“, į kurį bravoras investavo per 1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.