„Aeroflot“ po lainerio tragedijos atšaukė skrydžius iš Vilniaus

Katastrofos Maskvos Šeremetjevo oro uoste atgarsis palietė ir Lietuvą. Vilniaus oro uosto švieslentėje įsižiebė informacija, kad Rusijos aviakompanija „Aeroflot“ atšaukė skrydžius į Vilnių ir atgal.

„Aeroflot“ atšaukė pirmadienio vakaro ir antradienio ryto skrydžius iš Vilniaus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Aeroflot“ atšaukė pirmadienio vakaro ir antradienio ryto skrydžius iš Vilniaus.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 5:23 PM, atnaujinta May 7, 2019, 9:24 AM

Skrydis, turėjęs įvykti gegužės 6-osios vakarą, 22 val. 55 min., neįvyks. Oro uosto skrydžių tvarkaraštyje nurodyta ir tai, kad „Aeroflot“ lėktuvas gegužės 7-ąją 10 val. 15 min. taip pat nekils – skrydis yra atšauktas.  

Vilniaus oro uosto atstovas Marius Zelenius lrytas.lt patvirtino, kad „Aeroflot“ atšaukė pirmadienio ir antradienio skrydžius į Maskvą iš Vilniaus ir iš Maskvos – į Vilnių.

Kol kas oro uosto atstovas negalėjo atsakyti, kokios tikrosios atšaukimo priežastys. M.Zelenius sakė, kad „Aeroflot“ daugiausia į Vilnių skraidė „Airbus“ orlaiviais. Kartais Lietuvos sostinėje leisdavosi ir tragediją patyrusio „Sukhoi Superjet 100“ modelio lėktuvai.

Tarptautinio Maskvos Šeremetjevo oro uosto interneto svetainėje rašoma, kad oro uosto veikla šiuo metu yra ribojama – naudojamas tik vienas orlaivių leidimosi ir kilimo takas, mat čia dirba tyrėjų komanda. Dėl šios priežasties pakeistas skrydžių grafikas.

„Sukhoi Superjet 100“ lėktuvas buvo pakilęs iš Maskvos į Murmanską gegužės 5-ąją 18 val. 02 min. vietos laiku, bet grįžo atgal į Rusijos sostinę ir leidosi avariniu būdu (maždaug 18 val. 30 min. vietos laiku). Laineris pradėjo liepsnoti dar leisdamasis. Pranešama, jog į skrydį buvo užsiregistravę 73 asmenys ir penki įgulos nariai. 

Naujienų agentūros TASS duomenimis, per tragišką įvykį žuvo 41 žmogus. Dar 11 žmonių buvo sužeisti užsidegus šiam lėktuvui, pakilusiam iš Maskvos skristi į šiaurinį Murmansko uostamiestį, anksčiau sekmadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos padalinio Maskvos srityje vadovas Dmitrijus Matvejevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.