Buvęs „Nissan“ vadovas C. Ghosnas žada susigrąžinti gerą vardą

Pirmą kartą po pabėgimo iš Japonijos viešumoje trečiadienį pasirodęs automobilių pramonės magnatas Carlosas Ghosnas (Karlosas Gonas) pažadėjo susigrąžinti gerą vardą.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
C.Ghosnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Ghosnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-08 16:24, atnaujinta 2020-01-08 17:38

„Čia esu tam, kad susigrąžinčiau gerą vardą“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją Beirute, kur jis atvyko prieš beveik dvi savaites, pabėgęs iš Japonijos, kur jam grėsė teismas dėl kaltinimų finansiniais nusižengimais.

„Man pareikšti kaltinimai yra nepagrįsti“, – pareiškė C. Ghosnas, kuris į Libaną atvyko pažeidęs jam nustatytas griežtas paleidimo už užstatą taisykles.

Jis taip pat pasisakė apie automobilių gamybos bendrovės „Nissan“ ir Japonijos prokurorų „sąmokslą“ dėl jo arešto, kurį pavadino surežisuotu.

„Visur yra „Nissan“ ir prokurorų sąmokslas“, – pareiškė C. Ghosnas.

„Kai paklausiau savo advokatų ... , jie pasakė, jog teismo sprendimo Japonijoje man gali tekti laukti gal net penkerius metus“.

C. Ghosnas taip pat pažymėjo, jog „Nissan“ nuo jo suėmimo 2018 metais kasdien praranda po 40 mln. JAV dolerių, o Prancūzijos „Renault“ – po 20 mln. eurų per dieną.

„Nissan“ rinkos kapitalizacija nuo mano suėmimo sumažėjo daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių. Per visą tą laikotarpį jie prarado po daugiau nei 40 mln. JAV dolerių per dieną“, – pareiškė jis reporteriams.

„Ne ką geresnė yra ir „Renault“ padėtis, nes „Renault“ rinkos kapitalizacija nuo mano suėmimo sumažėjo daugiau nei 5 mlrd. eurų, o tai reiškia 20 mln. eurų per dieną“, – pažymėjo buvęs „Renault“ ir „Nissan“ vadovas.

Jis taip pat pareiškė tikįs, kad Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė) nėra įsivėlęs į, anot jo, prieš jį suregztą sąmokslą.

„Nemanau, jog į tai yra įsivėlusi aukščiausio lygio vadovybė“, – pareiškė C. Ghosnas reporteriams.

„Jeigu kalbate apie poną Abe, nemanau, jog ponas Abe buvo įsivėlęs“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.