Per reidus maitinimo įstaigose fiksavo pažeidimus: tvarkos nesilaikė kone ketvirtadalis

Praėjusį savaitgalį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir policijos pareigūnai patikrino 143 restoranus, kavines, barus ar kitas viešojo maitinimo įmones.

Vilnius,koronavirusas,kaukės,kavinės<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilnius,koronavirusas,kaukės,kavinės<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veikiančios lauko kavinės,karantinas,Vilnius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veikiančios lauko kavinės,karantinas,Vilnius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veikiančios lauko kavinės,karantinas,Vilnius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veikiančios lauko kavinės,karantinas,Vilnius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 11:34 AM

Patikrinimų metu nustatytos 23 (16 proc.) nurodytų reikalavimų nevykdžiusios viešojo maitinimo įmonės. Dažniausias užfiksuotas pažeidimas – prieš patenkant į viešojo maitinimo įmonę nėra vertinama darbuotojų sveikata.

Nustatyta ir ne viena įstaiga, kurioje nebuvo pateikta informacija, atkreipianti lankytojų dėmesį į asmens higienos laikymosi būtinybę; nebuvo sudaryta galimybė tinkamai lankytojų rankų higienai ir (ar) dezinfekcijai; nebuvo nenumatytų priemonių dėl lankytojų srautų ribojimo.

Tarp užfiksuotų pažeidimų – naudojamos daugkartinės staltiesės ar padėkliukai, kurių negalima nuvalyti (skalbti) ir dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo; nebuvo laikomasi reikalavimo netiekti cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, kai juos įsideda patys lankytojai.

Ne vienoje maitinimo įstaigoje nebuvo sudarytos sąlygos lankytojams pasinaudoti tualetu ir užtikrinti, kad jame būtų skysto muilo, prireikus – rankų dezinfekcijos priemonių.

Pavieniai atvejai buvo fiksuojami, kai nebuvo užtikrintas tinkamas lankytojų aptarnavimui skirto inventoriaus (stalų, kėdžių ir pan.), pertvarų ir viešojo maitinimo įmonės aplinkos valymas ir dezinfekcija, indai ir įrankiai buvo plaunami indaplovėse žemesnėje kaip 60 laipsnių temperatūroje arba nenaudojamos kitos tinkamos priemonės, užtikrinančios jų švarą (saugą), lankytojus aptarnaujantis personalas nesilaikė reikalavimo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Nustatyti pažeidimai buvo pašalinti nedelsiant, patikrinimų metu. Atsakingiems asmenims priminta, kad privalo griežtai laikytis nustatytų reikalavimų dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių, ir jie įspėti, kad už privalomų nurodymų nesilaikymą gresia administracinė atsakomybė.

Per VMVT, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir policijos pareigūnais atliekamus patikrinimus vertinami ne tik maisto saugos aspektai, bet ir Sveikatos apsaugos ministro sprendimų reikalavimų įgyvendinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.