„Norfos“ kulinarijos cechuose jau kvepia pavasariu

Įmonių grupės „Norfa“ kulinarijos cechai visoje Lietuvoje toliau plečia savo veiklą ir jau ruošia naują meniu pavasariui. Bet turi tokių patiekalų, kuriuos lietuviai jau daugelį metų perka dideliais kie- kiais. Juk pastovumas – ne pati blogiausia savybė.

Artėjant pavasariui „Norfoje“ pirkėjai galės rasti naujų salotų su mažiau majonezo, o ir kitiems patiekalams gaminti bus naudojami mažiau kaloringi produktai, be sodrių, sunkių padažų.
Artėjant pavasariui „Norfoje“ pirkėjai galės rasti naujų salotų su mažiau majonezo, o ir kitiems patiekalams gaminti bus naudojami mažiau kaloringi produktai, be sodrių, sunkių padažų.
Artėjant pavasariui „Norfoje“ pirkėjai galės rasti naujų salotų su mažiau majonezo, o ir kitiems patiekalams gaminti bus naudojami mažiau kaloringi produktai, be sodrių, sunkių padažų.
Artėjant pavasariui „Norfoje“ pirkėjai galės rasti naujų salotų su mažiau majonezo, o ir kitiems patiekalams gaminti bus naudojami mažiau kaloringi produktai, be sodrių, sunkių padažų.
Daugiau nuotraukų (3)

Monika Pavasarytė

Feb 5, 2022, 10:00 AM

Praūžus didžiosioms metų šventėms „Norfos“ kulinarijos cechuose jau kuriami naujų patiekalų receptai pavasario sezonui. Jiems bus naudojama daugiau žalių daržovių, žuvies, lengvų sūrių.

Nors daug kam pavasarį norisi atrodyti grakščiau, „Norfos“ kulinarijos meistrai tiesiog neturi teisės negaminti tų gana kaloringų patiekalų, kurių ištikimi pirkėjai atvyksta į parduotuves bet kokiu metų laiku ir visada perka nemenką kiekį.

Vėl plečia savo veiklą

Šiuo metu „Norfai“ įvairius patiekalus gamina keturiasdešimt penki jai priklausantys kulinarijos cechai. Šiemet bus atidaryta dar dešimt naujų.

Kaip juose dirbti, ką ir kaip gaminti, nauji darbuotojai greitai išmoksta iš jau patyrusių kulinarų, dirbančių „Norfos“ cechuose. Tačiau atsitinka ir taip, kad „Norfos“ kulinariją pasirenka jau patyrusios šeimininkės, pačios kūrusios ne vieną patiekalų receptą.

„Bet svarbiausia tai, kad mūsų cechuose itin maža darbuotojų kaita. Yra tokių, kuriuose darbuotojos jau dirba dešimtmetį ir ilgiau“, – pasidžiaugė kulinarijos cechų vadovė Marina Taraškevičienė.

Šiuo metu „Norfos“ kulinarijos cechuose dirba daugiau nei šimtas penkiasdešimt darbuotojų.

Ruošiasi pavasariui ir Velykoms

„Po Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių daug kas dar jaučiasi persivalgę įvairių mišrainių ir mėsos patiekalų, todėl naujų gaminių šiuo metu stengiamės dar nepardavinėti, bet labai intensyviai ruošiamės pavasariui ir Velykoms. Kadangi šiuo metų laiku mums visiems norisi ko nors gaivaus, kuriame mažiau kaloringų patiekalų receptus“, – teigė kulinarijos cechų vadybininkė Nadežda Perminienė.

Artėjant pavasariui „Norfoje“ pirkėjai galės rasti naujų salotų su mažiau majonezo, o ir kitiems patiekalams gaminti bus naudojami mažiau kaloringi produktai be sodrių, sunkių padažų, kurių labiau norisi šaltuoju metų laiku.

„Jau pradėti kurti gaivių salotų su vištiena ir alyvuogėmis, mocarela bei feta ir alyvuogėmis receptai. Mūsų parduotuvėse atsiras ir šviežių salotų su tunu, pikantiškų menkių juostelių, lašišų kepsnių, tešloje apkeptos žuvies. Salotoms gaminti naudosime nemažai šviežių daržovių, tik gaila, kad pavasarį Lietuvoje užaugintų daržovių dar beveik nėra, todėl teks naudoti atvežtus už užsienio pomidorus, agurkus, lapines salotas ir kitas daržoves. Visada stengiamės, kad atvežtinės daržovės būtų kokybiškos, gražios išvaizdos ir už prieinamą kainą“, – pasakojo N.Perminienė.

Klasikai niekas neprilygsta

Be populiarių kiaulienos kulninės mėsos ar kalakutienos vyniotinių, kurių „Norfoje“ parduodama labai daug, ypač prieš šventes, yra ir jau daugelį metų lietuviška klasika vadinami patiekalai, kurių kol kas niekas dar nenukonkuravo. Tai – „Lietuviška“ mišrainė, silkė pataluose ir mišrainė su krabų lazdelėmis.

„Šių patiekalų tarp visų kulinarijos gaminių pardavimas bet kuriuo metų laiku gerina absoliučius rekordus. O „Lietuviškos“ mišrainės, lyginant su kitomis mišrainėmis ar salotomis, kasdien parduodama net apie septyniasdešimt procentų. Be to, kad ir kiek pagamintumėme keptos „Rivonos“ duonos su mūsų pačių gaminamu sūriu, ji visada išperkama iki paskutinio gabalėlio.

Nesikeičiantis jos ir kitų patiekalų skonis bei kokybė į parduotuves atveda mūsų ištikimus pirkėjus. Juk lietuviai nelinkę labai rizikuoti ar ieškoti naujų vietų savo pamėgtiems patiekalams įsigyti“, – kalbėjo N.Perminienė.

Lietuviai maitinasi sveikiau

„Norfos“ padaliniai ir patys pagamina nemažai įvairių produktų, todėl ir kulinarijos cechai stengiasi naudoti savo įmonių produkciją. Jau ne vienus metus yra rūkomos įvairių rūšių žuvys. Jos taip pat neabejotinai bus panaudojamos naujiems patiekalams kurti. Atsiras salotų su ką tik karštai išrūkytais upėtakiais. Bus patiekalų net su rūkytais unguriais.

„Anksčiau lietuviai būdavo linkę rinktis sunkesnius gaminius, o pastaruoju metu, stebint mūsų pirkėjų pasirinkimus, drąsiai būtų galima daryti išvadą, kad žmonės stengiasi maitintis kuo sveikiau. Vis labiau populiarėja įvairūs patiekalai su šviežiomis daržovėmis, kruopomis.

Dar prieš kelerius metus nelabai kas žinojo, kas yra bolivinės balandos, o dabar salotos su jomis vis labiau populiarėja. Lietuviai vis dar labai mėgsta burokėlius, o mūsų ce- chuose jų yra įvairių – ir marinuotų, ir dūmų skonio“, – pažymėjo N.Perminienė.

Parduoda tik šviežius gaminius

„Norfos“ parduotuvėse parduodami tik švieži, tą pačią dieną jos kulinarijos cechuose pagaminti patiekalai.

Iš centrinio „Rivonos“ kulinarijos sandėlio, esančio Kėdainiuose, atvežtų kai kurių jau supakuotų gaminių galiojimas kiek ilgesnis, nes jie iš karto fasuojami naudojant apsaugines dujas ir dėl trumpesnio sąlyčio su oru ilgiau išlieka švieži.

Būti konkurencingiems „Norfos“ kulinarijos cechams padeda ir tai, kad žaliavos perkamos dideliais kiekiais.

Tai labai vertina ir Lietuvos ūkininkai, ir kiti tiekėjai. Be to, „Norfos“ parduotuvėms gaminius tiekianti „Rivona“ pati importuoja daug maisto produktų iš užsienio – iš Europos Sąjungos ir kitų valstybių, stengiasi jų įsigyti tik už patrauklią kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.