„Snoro“ atgautų 105 mln. eurų neužteks ir pirmam kreditoriui

Bankrutavusio banko „Snoras“ iš Šveicarijos banko „Julius Baer & Co. Ltd.“ atgautų 105 mln. eurų neužteks ir pirmam kreditoriui, rašo portalas vz.lt.

Bankas „Snoras“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bankas „Snoras“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Raimondas Baranauskas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Raimondas Baranauskas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Vladimiras Antonovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vladimiras Antonovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 8, 2022, 9:36 AM

Anot portalo, 105 mln. eurų pirmiausia nukeliaus draudimo išmokas indėlininkams išmokėjusiam „Indėlių ir investicijų draudimui“ – jis ji išmokėjo 1,19 mlrd. eurų, iš kurių beveik 900 mln. eurų buvo pasiskolinusi iš Finansų ministerijos. Iki praėjusių metų pabaigos bendrovei buvo pavykę atgauti beveik 848 mln. eurų.

Kaip nurodė banko nemokumo administratorius, „Indėlių ir investicijų draudimo“ kreditorinių reikalavimų likutis – apie 339 mln. eurų, o kitų kreditorių – apie 797 mln. eurų. Gintaro Adomonio teigimu, bendra visų nepatenkintų kreditorinių reikalavimų suma yra apie 1,136 mlrd. eurų.

Rinkos dalyviai neseniai pasiektą susitarimą su „Julius Baer & Co. Ltd.“ neoficialiai vadina didžiausia taikos sutarties suma Lietuvos verslo istorijoje. G.Adomonis ją vertina kaip užbaigiančią „labai reikšmingą „Snoro“ bankroto proceso etapą“.

Liepos 1-ąją pranešta, kad „Snoro“ nemokumo administratorius ir „Julius Baer & Co. Ltd.“ taikiai baigė teisinį ginčą dėl buvusių žlugusio Lietuvos banko vadovų ir akcininkų finansinių operacijų, kuriomis šie į užsienio bankus pervedė dideles pinigų sumas.

„Snoras“ iš „Julius Baer“ siekė prisiteisti 335,2 mln. eurų. Manoma, kad buvę jo akcininkai bei vadovai V.Antonovas ir R.Baranauskas pasinaudojo šiuo Šveicarijos ir kitais užsienio bankais neteisėtam „Snoro“ turto pasisavinimui.

2009 metais iš „Snoro“ buvo pervesti dideli banko turto – vertybinių popierių ir grynųjų pinigų – kiekiai į jo vardu atidarytą sąskaitą „Julius Baer“, o vėliau šis turtas buvo įkeistas užtikrinant „Julius Baer“ paskolas, kurias pastarasis išdavė su V.Antonovu ir R.Baranausku susijusioms ofšorinėms įmonėms, yra nurodęs G.Adomonis.

„Snoro“ veikla sustabdyta 2011 metų lapkritį. Didelės vertės banko turto pasisavinimu kaltinami V.Antonovas ir R.Baranauskas nuo teisėsaugos slapstosi Rusijoje, jie Lietuvoje bus teisiami už akių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.