„Philips“ atleis dar 6 tūkst. darbuotojų

Nyderlandų elektronikos milžinė „Philips“ pranešė, kad iki 2025 m. visame pasaulyje atleis dar 6 tūkst. darbuotojų.

Nyderlandų elektronikos milžinė „Philips“ pranešė, kad iki 2025 m. visame pasaulyje atleis dar 6 tūkst. darbuotojų.<br>123rf nuotr.
Nyderlandų elektronikos milžinė „Philips“ pranešė, kad iki 2025 m. visame pasaulyje atleis dar 6 tūkst. darbuotojų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2023, 10:38 AM

Anot bendrovės, maždaug 3 tūkst. darbo vietų bus atsisakyta dar iki šių metų pabaigos. Kaip teigiama pranešime, „Philips“ tokios priemonės imasi siekdama sumažinti išlaidas ir padidinti savo konkurencingumą.

Apie tai pranešta po to, kai bendrovė praėjusių metų spalį jau skelbė, kad atleis 4 tūkst. darbuotojų. Skaičiuojama, kad 2022 m. rugsėjo pabaigoje „Philips“ dirbo kiek daugiau nei 79 tūkst. žmonių.

Pranešime cituojamas bendrovės generalinis direktorius Roy'us Jakobsas, kuris pabrėžė, kad 2022-ieji „Philips“, taip pat bendrovės akcininkams, buvo „labai sudėtingi metai“. „Imamės tvirtų veiksmų mūsų veiklai pagerinti“, – tikino jis.

„Philips“ pirmadienį taip pat paviešino savo ketvirto ketvirčio rezultatus ir nurodė, kad per šį laikotarpį patyrė 105 mln. eurų grynųjų nuostolių, kai 2021 m. ketvirtą ketvirtį jos pelnas siekė 151 mln. eurų.

Kompanija tikino, kad padėtis tiekimo grandinėse išlieka sunki.

Nors „Philips“ nurodė, kad dėl buksuojančios paklausos šių metų pradžia bus „lėta“, vėliau esą tikimasi laipsniško padėties pagerėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.