G. Nausėda susitiko su Armėnijos prezidentu: šalys skatins dvišalį ekonominį bendradarbiavimą

Prezidentas Gitanas Nausėda po susitikimo su Armėnijos prezidentu Vaagnu Chačaturianu pabrėžė abiejų šalių perspektyvas aktyviau bendradarbiauti ekonomikos srityje.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-19 13:17, atnaujinta 2023-04-19 15:50

„Pastaraisiais metais mūsų dvišalė prekyba išaugo net 300 proc. Šią tendenciją norime toliau skatinti. Tikiuosi, kad ilgametė Lietuvos ir Armėnijos nuoširdi draugystė ir toliau klestės“, – bendroje šalių vadovų spaudos konferencijoje pažymėjo G. Nausėda.

Savo ruožtu oficialaus vizito į Vilnių atvykęs Armėnijos prezidentas V. Chačaturianas akcentavo, kad jo valstybei bendradarbiavimas su Lietuva taip pat yra labai svarbus.

„Armėnijai yra labai svarbu toliau plėtoti ir stiprinti ryšius su draugiška Lietuva ir tam yra visos prielaidos“, – sakė Armėnijos vadovas.

Armėnija yra pasirengusi imtis praktinių veiksmų, kad toliau stiprintų ir skatintų Armėnijos ir Lietuvos dvišalį bendradarbiavimą abipusių interesų srityse. Aš manau, kad šiuo požiūriu yra pakankamai potencialo“, – teigė V. Chačaturianas.

„Lietuva yra viena svarbiausių mūsų partnerių ES, todėl labai vertiname veiksmingą mūsų šalių bendradarbiavimą Armėnijos ir ES partnerystės srityje“, – sakė jis, pažymėdamas, kad susitikimo metu buvo aptarti ir saugumo klausimai regione.

Atidarytas Lietuvos ir Armėnijos verslo forumas

G.Nausėda kartu su V.Chačaturianu trečiadienį atidarė Lietuvos ir Armėnijos verslo forumą, skelbia Prezidentūra.

Sveikinimo kalboje Lietuvos vadovas pabrėžė, kad dvi suverenios šalys – Lietuva ir Armėnija – turi daug plačių galimybių intensyviau ekonomiškai bendradarbiauti, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Prezidento teigimu, Lietuva galėtų suteikti Armėnijos ekonomikai daugiau tarptautinių ryšių.

„Mūsų atvira, į eksportą orientuota ekonomika yra viena iš 15 labiausiai diversifikuotų pasaulyje. Gebėjimas prisitaikyti ir ieškoti naujų rinkų yra viena didžiausių mūsų stiprybių, o kartu ir ilgalaikės Lietuvos sėkmės pagrindas“, – sakė Lietuvos vadovas.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad didžiulį teigiamą poveikį Lietuvos ūkiui turėjo ir narystė Europos Sąjungoje.

Pranešime teigiama, kad Lietuvos narystės istorija yra ES sėkmės pavyzdys – nuo 2000 metų mūsų šalies BVP vienam gyventojui augo labiausiai tarp visų naujųjų ES narių.

Lietuva taip pat deda pastangas toliau stiprinti ES ryšius su Armėnija. Prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad intensyvesni ryšiai su ES reikštų daugiau paramos stipresnei, klestinčiai, atsparesnei ir demokratiškesnei Armėnijai.

„Kad išlaikytų pagreitį, tiek Lietuva, tiek visa Europos Sąjunga negali sau leisti stovėti vietoje. Todėl Europos Komisija jau pateikė teisės aktų, reglamentuojančių proveržį vadinamosios nulinės taršos arba grynojo nulio gamybos srityje, projektą. Šis žaliasis posūkis žymi unikalią galimybę Lietuvos verslo bendruomenei. Tai taip pat galėtų būti naudinga novatoriškoms Armėnijos įmonėms“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pasveikino verslo forume dalyvaujančias informacinių technologijų, į atsinaujinančius energijos šaltinius ir žaliąjį augimą orientuotas įmones, tekstilės, farmacijos, maisto pramonės ir turizmo sektoriaus partnerius iš Lietuvos ir Armėnijos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.