Vengrijos parlamentas priėmė griežtą darbuotojų iš užsienio įstatymą

Antradienį Vengrijos parlamentas dešiniųjų vyriausybės daugumos balsais priėmė vadinamąjį darbuotojų iš užsienio įstatymą.

Antradienį Vengrijos parlamentas dešiniųjų vyriausybės daugumos balsais priėmė vadinamąjį darbuotojų iš užsienio įstatymą.​<br>Pixabay nuotr.
Antradienį Vengrijos parlamentas dešiniųjų vyriausybės daugumos balsais priėmė vadinamąjį darbuotojų iš užsienio įstatymą.​<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 5:49 PM, atnaujinta Jun 13, 2023, 5:50 PM

Naujasis įstatymas reguliuos ne Europos Sąjungos (ES) piliečių įdarbinimą Vengrijoje. Kaip rašoma parlamento tinklalapyje, 135 parlamento nariai balsavo už ūkio ministro Mihály Vargos pateiktą įstatymo projektą, prieš balsavo 47 parlamentarai, 10 opozicijos atstovų susilaikė.

Šios priemonės yra prieš migraciją nusistačiusios ministro pirmininko Viktoro Orbano vyriausybės reakcija į darbo jėgos trūkumą šioje ES šalyje.

Kinijos investuotojai planuoja statyti dideles gamyklas, gaminsiančias automobilių akumuliatorius, jos galės veikti tik įdarbinusios tūkstančius užsienio darbuotojų iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių.

Naujasis įstatymas nustato griežtas sąlygas samdyti ir įdarbinti užsieniečius ne iš ES šalių. Leidimai gyventi galės būti išduodami ne ilgiau kaip dvejiems metams ir pratęsiami ne ilgiau kaip vieneriems metams. Darbuotojai turės įrodyti, kad turi nuolatines pajamas ir būstą. Giminaičių susijungimas neleidžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.